December napjai 2017

szerző: Turóczi Réka

Amikor Edit küldött képeket „A csodák ideje” alkotócsomagról, kérdezte, hogy tudom e már, mit fogok belőle készíteni? Esetleg albumot? Én meg egyből a December Napjai albumra gondoltam és írtam Editnek, hogy „ááá” nem hiszem, mert nekem előbb kell a fénykép, meg a történet és akkor jöhet az album. Az idei év lesz az 5. alkalom, hogy belevágok a December Napjai albumba, rövid angol nevén DD-be. Mindig nagy volt a lelkesedés, aztán mindig valami közbejött és sajnos nem fejeződött be egyetlen egy album se. Edit egy hónappal ezelőtt elültette a DD gondolatot az agyamba, amitől nem tudtam szabadulni. Elkezdtem elemezni magam és az eddigi DD-ket és rájöttem, hogy most változtatni kell ahhoz, hogy idén végre legyen egy befejezett DD-m. Először arra gondoltam, hogy az oldalpároknak csak az egyik oldalát készítem elő, a másikat üresen hagyom. Aztán végiggondoltam a decemberi hónapomat és rájöttem, hogy annyira húzós lesz, hogy itt bizony elő kell készíteni az egész hónapot. Először gyűrűs albumra gondoltam, de elvetettem az ötletet, mert eddig az első kivételével mind az volt és akkor ha ez is az lenne, hol lenne a változtatás? Emellett pedig idén egy „kötöttebb” albumot képzeltem el, amiből nem lehet „kivenni és megbontani”, csak hozzáadni, hogy még több és teljesebb legyen.

Aztán valahogy megtalált az ötlet, hogy leporelló albumot kell készíteni. Gyerekként amúgy is imádtam az ilyen stílusú mesés könyveket. Hmmm… mesekönyv?

A mese világának megteremtéséhez nem is lenne jobb eszköz, mint „A tél varázsa” alkotócsomag, és a benne szereplő cuki állatos figurák, amiket imádok, elolvadok tőlük, annyira aranyosak. Igazából A Tél varázsa alkotócsomag minden egyes darabját imádom és teljesen beindítják a fantáziámat.

Az album lapjainak a mérete az 5 3/8 inch x 6 3/4 inch-es és 1/8 inch gerince van. Ezek a gerincek azért kerültek bele, mert ha majd lesz olyan nap ami mondjuk zsúfoltabb, akkor csak összehajtok egy lapot, belevarrom a gerincbe és máris van négy oldalam, amit dekorálhatok és dokumentálhatok. Így végül is teret hagytam a hirtelen jövő ötleteknek is. Tudtam, hogy idén több varrást szeretnék az albumba. Így miután készen lettek az oldalpárok és összeragasztottam őket, végigvarrtam varrógéppel az egész albumot. Itt-ott azért az oldalakon is varrtam géppel és kézzel is.

Az albumban van egy kis „csavar”, nem nagy, de egy kis plusz-t ad az egészhez, viszont ez majd egy következő bejegyzésben mutatom meg.

Most pedig jöjjön az album.:)

eleje

1

2-3

4

5

6-7

8-9

10

11-12

13-14

15

16-17

18-19

20-21

22

23-24

25-26

27-31

részlet1

részlet2

részlet3

részlet4

részlet5

részlet6

részlet7

részlet8

részlet9

részlet10

távoli1

távoli2

távoli3

vége

 

Felhasznált anyagok:

A tél varázsa alkotócsomag

Számok adventi naptárhoz – átlátszóban is!

Zord időben szép december – matricaív

Fagyos ágak

Csillagfényes álmok – chipboard címek

Átlóhímzéses téli motívumok

Idézetes faszeletek

Agancsos szarvasok

Pici csillagom

1 hozzászólás

  1. Ez csodaszep! A leporello alap elkeszitesez van valaholleiras?:)

  2. […] előző bejegyzésben írtam, hogy a December Napjai albumom magában rejt egy kis csavart. Ez a csavar pedig […]

  3. […] egy mini albumot. Igazából ez az album adta az ötletet az idei December Napjai albumomhoz. Ez is leporellóba van kötve és tényleg nem nagy, csupán […]

Hozzászólás most!