Mikor a Milkás doboz kiürül…

szerző: Tihany Tamara

…akkor támadnak a legjobb ötletek, biztos a csoki miatt 😀
A férjem sokat tudna mesélni arról az arcról, amilyet akkor vágok, mikor bevillan egy csodásnak hitt ötlet egy teljesen hétköznapi tárgy láttán…na pont ilyen fejet vágtam akkor is, mikor a milka desszertes dobozzal a kuka felé indultam, de ahogy ránéztem eszembe jutott, hogy olyan klassz alakja van, és ha kiveszem belőle azt a műanyag tartót, amiben a csoki szivek vannak, akkor olyan helyes kis üreg van benne, kár lenne kidobni! És akkor!! Akkor bevillant, hogy milyen klassz kis falikép lesz ebből némi előkészítést követően…El is tettem, hogy majd eljön az ideje ennek a projektnek is egyszer….
Aztán szombaton el is jött, mivel kellett valami kézzel készült, csajos ajándék az én 13 éves legkisebb unokahúgom szülinapjára 🙂 Úgyhogy nekiestem a milkás doboznak, ami ilyen volt, ni:  🙂
kép1Először is fogtam a dobozt, és egy művészkés segítségével levágtam a felhajthatós fedelét. Az így keletkezett lukat, és "instabilságot" maszkoló szalaggal kezeltem, méghozzá úgy, hogy összeragasztottam a lukas élen. Így valahogy:

kép2

Mivel a doboz belső felén két oldal is lukas, ezért úgy döntöttem, hogy söralátétkartonnal adok neki egy kis masszívabb tartást, úgyhogy levágtam a megfelelő méretű darabokat, és beragasztottam őket.

kép3

Hogy egységes legyen az egész és az alapozással is könnyebb dolgom legyen, az egészet leragasztottam maszkoló szalaggal, úgy, hogy befelé és kifelé is az élekre hajtottam a szalagot. Az egyenetlenségek nem zavartak, ha majd később színes lesz az egész, akkor nem is nagyon fognak látszani. 🙂 Illetve ha akarjuk még a struktúrákkal is játszhatunk, azaz használhatunk stencilt és struktúr pasztát majd az élekre, ha akarunk 🙂

kép4
kép5

Ezután gessoval az egészet lealapoztam.

kép6

Majd lefestettem fekete akrilfestékkel. Persze a későbbi kompozicióhoz, papírhoz igazodva ti használhattok bármilyen színt. 🙂 Mivel én a Prima Marketing Epiphany papírját akartam használni, ahhoz klasszul illet a fekete.

kép7

Ezután méretre vágtam és beragasztottam a háttérpapírt.

kép8

Majd elkészítettem a kompoziciót. Bátran játszatok a dimenziókkal, az alátét papírok rétegei közé és a díszítőelemek alá tegyetek 3D ragasztót, illetve a virágokat, vagy csipiket nyugodtan ragasszátok a keretre. Jól mutat, ha kihangsúlyozzuk a doboz mélységét.
 

Mikor nagyjából késznek nyilvánítottam a művem, akkor túl sötétnek találtam a fekete keretet, ezért vastag kemény ecsettel és rózsaszín akrilfestékkel hanyagul átkentem az egészet, hogy kopottas hatása legyen.
 

Az akaszthatóságot úgy oldottam meg, hogy organza anyagból téptem egy széles csíkot, kettévágtam, és egy nagy masnit kötöttem rá, és két oldalt jó hosszúra hagytam a szárait. Ezeket kétoldalas ragasztóval a doboz hátuljára ragasztottam, majd egy méretre vágott fehér papírt borítottam a hátlapra.

kép9

Kész is a nagy mű 🙂

 

kép10
kép11

Aztán indulás előtt öt perccel rájöttem, hogy valami még hiányzik, úgyhogy egy kis tortacsipke és egy cím még került rá gyorsan… 🙂

kép12

Persze a családi ünneplésen nagy sikere volt, de azt senki nem találta ki miből készült az ajándék 🙂

0 hozzászólás

  1. […] tudom emlékeztek-e, de volt már nekem egy hasonló című cikkem itt a blogon, akkor egy milkás doboz kapott új funkciót, most pedig a […]

Hozzászólás most!