Szeptemberi TN

Szerző: Czakó-Radványi Piroska

Nem tudom, Ti hogy vagytok vele, én évek óta megakadok a Project Life albumok készítésében. Már a 4. albumom maradt félbe (mit félbe, negyedbe!?), pedig minden januárban nagy lelkesedéssel vágok bele, hogy „majd most!” és „pótolom az előző éveket is”… Sajnos azonban valami mindig közbejön és lemaradok ☹

Az új NCsD-s Traveller’s Notebook füzetektől kedvet kaptam, hogy ebben a formátumban örökítsem meg 2018. szeptember történéseit. Időben nem feltétlenül kevesebb, de megvolt az a motivációm, hogy „egyben” (több este alatt) elkészítsem (féltem, hogy különben sosem fejezem be…).

Több mint 50 fotót tartalmaz a füzet: sok montázst készítettem, ezeket 10×10, 15×15, 10×15 vagy 15×21 cm-es méretekben hívattam elő, és vagy egyben vagy felvágva használtam fel őket.

Alapnak az egyik őszi TN-t választottam: az ősz egy második tavasz TN füzetek és főleg az ősz egy második tavasz alkotócsomag, a kavar az avarban tábori alkotócsomag  és az ajtók amiken beléptem alkotócsomagokból dolgoztam. Díszítésnek az őszi szöveges matricaív és a rókás matricaív-et valamint Őszi levelek kivágatok  és erdő királynője  kivágatokat használtam.

A kezdő oldal alapja egy Ali Edwards pecsét és kártya, ezt díszítettem az NCsD termékekkel:

kép 02

A 20×20-as papírkészlet egy cm-vel kisebb, mint a füzet, így egy papírcsíkkal toldottam meg, mely a jobb oldal alján visszaköszön.

kép 04, 05

dav

A TN nagyon sokszínű lehet: készíthetünk benne 2 külön témáról oldalpárt:

kép 06

vagy kihajthatós oldalt, például PL kártya segítségével: Hello zoo Pl kártyacsomag

kép 07-09

dav

vagy nagyfotós oldalt:

kép 10-11

dav

vagy ha sok fotónk van, kis méretben előhívatva egy oldalpárra azok is ráférnek. Én ezeket a fotókat az óvónőktől kaptam, nagyon örülök neki, hogy bepillantást nyerhetünk kislányunk mindennapjaiba – de mivel a Facebookról töltöttem le, a minőségük miatt csak kis méretben előnyös a felhasználásuk. A szokásos szeptember 1-i fotó elmaradt (nem csak azért, mert idén 3-án kezdődött a tanév, hanem mert rohanni kellett a sulis évnyitóra), 2 héttel később pótoltuk. Az ovis képeket ehhez párosítottam, jól passzoltak az Ajtók amiken beléptem  alkotócsomagból az „ajtón innen”, „ajtón túl”, „kukucs” matricák 😉

A következő fotókhoz egy régebbi alkotócsomag a divat én vagyok  papírkészletét is elővettem a deszkás papírhoz, és Sizzixszel vágtam belőle egy hibiszkuszt és néhány leveles ágat.

kép 13

Nehezen tudtam választani a sok fotó közül, így végül egy 15×15-ös montázson 4 fotót hívattam elő. Ezt középre rendeztem, 2 virágot kivágtam a divat én vagyok alkotócsomag papírkészletéből, matrica az őszi levelekből, komment, és már kész is:

kép 14

Az oldalaknál szokásos papírtépést is kipróbáltam (ilyenkor a következő oldalon takarni kell a műveletet):

kép 15

Az Agatha Christie fesztiválon készült vicces fotóimat sem tudtam kihagyni, sőt, még a fesztivál programfüzetét és beletettem a notebookba – szerencsére pont a füzet közepén jártam:

kép 16-19

dav

 

A programfüzet miatt bígelt papírcsík adta meg a következő oldal alapját, melyet egy vázlat alapján készítettem:

kép 20

A Traveller’s notebook füzetek jól bírják a sok kommentet:

kép 21

a kevés díszítést:

kép 22-23

dav

a sok kis képet:

kép 24-27

dav

A kivágatok nagyon feldobják az egyszerű oldalakat is:

kép 28-29

dav

Ismét megállapítottam, hogy mennyire széles az NCsD matricák választéka: szinte minden helyzetre van passzoló. A különböző méretű, átlátszó és színes betűmatricák pedig szinte kötelezőek az alkotáshoz. Íme:

kép 30-33

dav

[“]

Remélem, kedvet kaptatok az „új fajta” emlékmegőrzéshez. Én biztosan készítek egyet októberről is 😉

Felhasznált termékek:

Az Ősze gy második tavasz TN füzetek

Az ősz egy második tavasz alkotócsomag

Kavar az avarban tábori alkotócsomag

Rókás matricaív

Őszi levelek kivágatok

Ajtók amiken beléptem alkotócsomag

Erdő királynője kivágat

Erdő királynője matrica

A divat én vagyok papírkészlet

Hello zoo PL kártyák

Apró betűmatrica

Betűkészlet matrica

Nagy betűmatrica

Vicces bölcsességek matrica

Mi igy szórakozunk matrica

Mesés az élet matrica

Ma is csinosan matrica

Hello nyár instax keretek

Fényképezz sokat matrica

Ezt is megértük mondatos matrica

Családi élet matrica

Apró örömök matrica

Ajtók matrica

 

 

 

Még nem érkezett hózzászólás!

Hozzászólás most!