Zsebi ajtós albumja

Szerző: Bakonyi Eszter

Sziasztok!

Fogadjátok tőlem sok szeretettel ezt a Travelers’ Notebook inspirációt, amit az őszi táborban, Tatabányán mutattam be nektek. A méltán népszerű formátumnak egy bővíthető, gyűrűs változatát készítettem el a gyönyőrű Nőicsizma chipboard album-elő- és hátlappal.

0) Borító

Az ajtó chipboard album-előlap nagyon szép, ha natúrnak hagyjátok – kilinccsel, felirattal díszítettem, koszorút “fontam” kivágatokból – így egy modernebb, színesebb ajtót kaptam. Ha az album témája úgy kívánja, akkor akril festékkel is lefestehető – kipróbáltam egy ilyet is. Csak “nagyjából” festettem, így a chipboard mélyedéseinkél olyan mintha az idő koptatta volna meg. A fény-árnyék hatás kedvéért a mélyedéseket sötétebb kék ecsetfillccel áthúztam – erre a verzióra egy kopogatatót tettem pusztán, így lett egy ódon-sejtelmes bejárata egy másik albumnak :).

1) Bevezetés – Tartalomjegyzék

Az egész album deszkás papírokból áll, és olyan pillanatokat nagyít fel, amik ritkán történnek, pedig nagyon szeretném, ha sokkal több lenne belőlük. Az album elején planner matricák segítségével emeltem ki, hogy miből kell több és miből kevesebb. A gyűrűs albumkötés miatt tetszőlegesen bővíthető az album, a családi változások, prioritások bármikor beemelhetőek. A deszkás papírok annyira univerzálisak és színesek, hogy mindenhez illenek. Deszkák és fa-erezet minták jól vezetik a tekintetet, horizontális és vertikális irányban is jól használhatóak.

2) Ezen az oldalon egy 10×15-ös fotóval játszottam a deszkás papíron. A táj mélységét erősíti, hogy a fényképek táj részét a deszkáknak megfelelően felvágtam csíkokra (a szemünk úgyis összerakja), a hegynek megfelelően felfelé és a völgynek megfelelően lefelé is eltoltam egy picit a csíkokat…de vízszintes irányban is toldottam egy kicsit: megismételtem a két szélső kép-csíkot…így engedve még nagyobb teret a tájnak. 

3) Deszkás papír erezetét használtam a komment elhelyezésére. Felsorolásokhoz, kiváló egy vízszintes deszkás papír.

4) Itt magának a deszkás mintának nem sok szerep jutott, de a színe annál inkább illett a porcelánhoz. A kancsóformát kivágtam egy fehér papírból. Nagy, közepes és kis betűbélyegzőket választottam, majd teázáshoz kapcsolódó szavakat gyűjtöttem. Először a legnagyobb betűkkel a legrövidebb szavakat, majd a közepesen hosszú szavakat a közepes betűkkel…így tovább…hosszában és keresztben  első- és másod-lenyomatokkal pecsételtem. A kis csészében egy igazi teafilter madzagot lógattam. 🙂  

5) A tükröződő 7,5×5 cm-es fotó adta az ötletet, hogy 2 oszlopba kerüljön alá a kommentár. Magát a fotót is képként pékzsineggel akasztottak a deszkás papírra, megfordítható, így egy másik kép is lóghat a falon. A másik oldalra 5×5 cm-es fotókat tettem, és nem a fotók közé, hanem a rálapoló pauszt papíra tettem az ide illő chipboardokat.

6) Egy deszkára a nevünket is belevéshetjük… behúzott hegyű rotring ceruzával karcoltam a papírra a gyerekeim nevét…oldalt a Jó testvér matricaív szavait használtam. Szerelmes témákhoz is jól használható az ötlet, hogy belevéssük a monogramot a papírba/fába. 😊

7) A nagy hangjegyet fekete himzőfonállal string art stílusban “kiszíneztem” (körvonalon egymással átellenes oldalon vezetve a fonalat…), mini chipboard hangjegyeket feketére festettem. A türkiz hullám szalag egyszerre tükrözi a zene és a víz hullámait az oldalon.

8) Záróoldal egy motivációs oldal, ami a chipboardokkal és matricákkal a további változásokra bíztat. 🙂

Felhasznált termékek:

Ajtók TN tábori alkotócsomag

Még nem érkezett hózzászólás!

Hozzászólás most!