Bemutatkozás

  Ötgyermekes édesanyaként eleinte a kislányaimról készült fotóknak kerestem méltó elhelyezést, így akadtam a scrapbookra. Az elmúlt években több tucat egyedi albumot és több száz fotós oldalt készítettem megrendelésre, mindenféle stílusban és formában, időseknek és fiataloknak, nőknek, férfiaknak és gyerekeknek egyaránt. Ajándékba, alkalomra, hálából, vagy emlékbe.  Csak egyvalami volt közös bennük: az öröm, amivel készítettem, és az album gazdájának az öröme, amikor meglátta a kész munkát.

Szeretem nézegetni a fényképeket, lélekben megismerkedni azokkal, akikről készülnek. Szeretek ráhangolódni a feladatra, megtalálni azt a stílust, azt a megjelenést, ami leginkább jellemző a fotókon szereplő személyre, érzésre, hangulatra. Fontos, hogy harmóniát teremtsek az albumaimban. Azt hiszem, ez a scrapbook lényege.  

Figyelemmel kísérem a nemzetközi trendeket, szívesen használok új anyagokat és technikákat, és kerülöm a közhelyeket. Az albumkészítés számomra: maga az alkotás.

Ha valami hiányzik egy készülő alkotáshoz, többé már nem jelent akadályt. 2014 tavaszán megnyitottam a NőiCsizma Design webshopját, azóta több százféle chipboardot, magyar nyelvű címkét, stencilt és más scrapbookban használatos díszítőelemet terveztünk és gyártottunk a saját és a vásárlók igényei szerint. Hetente állunk elő a szezonhoz illő új termékekkel, természetesen a nemzetközi trendeknek megfelelően – sőt, időnként azok előtt járva egy lépéssel.

Termékeink számos rangos scrapbook folyóiratban megjelent alkotásokon láthatók, és ezt nem csak a vállalkozás szempontjából érzem sikernek, de mutatja a hazai scrap élet felvirágzását is, ami nagy örömmel tölt el.

Csizmadia-Fáth Edit