A papírfecnik új élete

szerző: Királyfalvi Bea (Beus)

Biztos nem csak én vagyok nagy fecni gyűjtő. A kedvenc papíjaim utolsó darabkáit is elrakom, mert nincs szívem kidobni őket. De eljön az idő, hogy szelektáljak a papír cafatok között és új életet adjak nekik. Kifejlesztettem egy klassz módszert a rendrakáshoz. 🙂

Első lépésként színek szerint csoportosítottam őket.

Azokból a darabokból, amikből lehetett levágtam a 10×15-ös, 7,5×10-es illetve 5×5-ös kártyákat. Néhánynállekerekítettem a sarkokat is.

01 02 03

Akadtak olyan méretű papírok, amikhez csak 1- 2 cm hiányzott, hogy a megfelelő méretet elérjék. Illetve szakadtak voltak, vagy lyukasak. Több papírból összeszabtam őket az ideális méretre. Egy eredeti PL kártyát használtam a méretezéshez. Nagyjából szemre húztam csak a vonalakat szinte sehol sem mértem. 1-2 mm eltérés szerintem nem számít és így sokkal gyorsabb is. Én ragasztó tollat használtam a fecnik összeillesztéséhez, de a nagyon ügyesek használhatnak kétoldalú ragasztót is.

05 06

A snap albumba több méretű kártya elkészítésére is van lehetőség az új kiosztású tasakok miatt. Én ebből készítettem többet, mert ez nem szabvány méret.

07

Most pedig megmutatom, hogyan tudjátok az igazán kicsi fecniket is különleges kártyává varázsolni. Egy vastagabb lapot vettem alapul. Leszabtam a kívánt kártya méretet és a kis darabkákat ráragasztottam különböző színkombinációkban.

08 09 10 11 12 13

Innen már nincs más hátra csak néhány csipivel, bélyegzővel, címkével esetleg doodle-val díszíteni a kártyákat.

14 15 16 17 18 19 20 21

A papír csíkok a lapok szélén nem minden esetben csak díszítésként szolgálnak, olykor praktikusak is. Ha ti is nagy fecni gyűjtögetők vagytok, akkor hajrá, itt az idő, hogy új életet adjatok nekik!

0 hozzászólás

  1. […] még a fecnis cikkemre? Most megmutatom nektek, hogy hogyan használtam fel az előkészített […]

Hozzászólás most!