Csipkés álomfogó

szerző: Fraupester

A legtöbb embert érdeklik a különböző népcsoportok szokásai, nem hiába néhány jelen van a mi életünkben is. Az álomfogó az észak- amerikai indiánok jellegzetes kézzel készült tárgya. Magyarországon már hosszú ideje lehet őket kapni, de véleményem szerint az elmúlt években vált igazán népszerűvé. Sok embert látni, aki tetoválás formájában viseli, vagy divatos álomfogó nyakláncokat is lehet már vásárolni, de az sem ritka, hogy autóban a visszapillantón lifegve „védik” az autóban ülőket. Az álomfogó eredeti célja, hogy a kisgyermek ágya fölé helyezve a hálós rész összegyűjtse a rossz álmokat. Hasonló indíttatásból sokan itthon is helyeznek ilyen álomcsapdákat az ágyaik fölé.

Én a keresztlányomnak készítettem egy a hagyományostól eltérő csipke belsőjű álomfogót. Számtalan variációja, millió alternatív formája létezik az álomcsapda elkészítésének. Mostanában a shabby chic és a vintage stílus is beemelte a díszítő elemei közé, így ennek jegyében készítettem el az enyémet is.

001 IMG_5380 IMG_5385 IMG_5391

Keretként a karácsonyi időszakból megmaradt drót ívet használtam, azt csavartam be bézs színű szatén szalaggal. Egy régi csipketerítőt méretre vágtam és finoman a szalaghoz varrtam. A keretre ragasztópisztollyal rögzítettem a fa chipboard indákat, papír virágokat, a gyurma keretet és a hasított bőr bojtokat. A szalag és a csipke csíkokra pedig a fa chipboard leveleket átfúrva karikával fűztem fel. Középre egy nagyméretű Heidi Swapp feliratot helyeztem. 

1 hozzászólás

  1. Hát ez valami gyönyörűség!!! Még babaágy fölé is jó lenne…

Hozzászólás most!