DD továbbra is

Szerző: Turóczi Réka

Az előző bejegyzésben írtam, hogy a December Napjai albumom magában rejt egy kis csavart. Ez a csavar pedig nem máshol van, mint a gerincnél, pontosabban az összes gerincnél. Ugyanis ahogy kész lettem az oldalpárokkal, azokat úgy ragasztottam össze, hogy zsebek keletkezzenek. Sajnos az albumkészítés ezen részéről nem készítettem képet, így most a következő három papíron, amelyeket nevezzünk oldalpároknak, mutatom be a ragasztást.

1

Minden oldalpárnak a bal szélén húztam egy fekete csíkot,ezt csak azért tettem, hogy jobban látszódjon, hol kell ragasztani és hol lesznek a zsebek nyílásai.

2

1.kép. Az oldalpárokat méretre vágtam és sorba rendeztem. A méretük 5 3/8” x 6 ¾” inch (bal oldal), 1/8” x 6 ¾” inch (gerinc) és ismét 5 3/8” x 6 ¾” inch (jobb oldal).

2.kép. A rózsaszín papírt megfordítottam és a 2. kép szerint kétoldalú ragasztót (a sárga színű csík) tettem rá.

3.kép. A rózsaszín oldalpár bal oldalát a barna színű oldalpár jobb oldalához ragasztottam. A rózsaszín oldalpár jobb oldalát pedig a menta színű oldalpár bal oldalához ragasztottam. Mondhatni alácsúsztattam a rózsaszín papírt a másik kettő alá. J A rózsaszín papírnak itt csak a gerince látszik. Így megkaptuk a leporelló albumot.

4.kép. Az elkészült leporelló album hátoldala.

5.kép. Közelebbi kép a rózsaszínű gerincről.

6.kép. Az első zseb nyílása a barna színű oldalpár jobb szélére került

7.kép. A rózsaszín oldalpárnak pedig a bal szélére került a zseb nyílása.

Ha zsebek, akkor a tag-ek sem hiányozhatnak. Úgy gondoltam elkészítek párat előre, hogy amikor eljön a december, minden kéznél legyen. A tag-eket stencileztem, bélyegeztem, tintáztam, hődomborítottam és matricákkal díszítettem. Ahogy kész lettem velük, úgy döntöttem, hogy még nem teszem bele őket az albumba, hanem inkább decemberig egy helyen tartom őket. Így készítettem egy tag tartót és persze ez a tartó is bele kerül majd az albumba. Azért belepróbáltam a tag-eket az albumba.

3

4

5

6

7

Felhasznált anyagok:

A tél varázsa alkotócsomag

Zord időben szép december – matricaív

Csillagözön stencil

Szarvasos stencil-mini

Csillagfényes álmok – chipboard címek

Még nem érkezett hózzászólás!

Hozzászólás most!