Előtted az év

szerző: Fraupester

Nem tudom, hogy ismeritek-e az évrendező füzetet, nekem nagy kedvencem. „A YearCompass egy nemzetközi mozgalom. Követői lezárják az előző évüket, és megtervezik a következőt annak érdekében, hogy nagyobb tudatossággal élhessék életüket.” A http://yearcompass.com/hu/ oldalon bárki letöltheti ezt a szuper kis füzetet, ami nem szól másról, mint, hogy elbúcsúzol a mögötted álló évtől és megnyitod az előtted lévőt. Kicsit hasonlít egy naplóhoz, egy amolyan összegzése az előző évnek és felkészülés a következőre. A kitöltés közben fel lehet idézni az emlékeket, fejben-szívben és lélekben pedig el lehet engedni, meg lehet oldani problémákat is. Szerintem nagyon hasznos és számomra nagyon kellemes időtöltés ez.

Idén jött az ötlet, hogy nem elégszem meg egy sima kinyomtatott kis A5-ös füzettel. Így készítettem három féle borítót is.

_010

  1. Ragyogj!

Nem olyan rég rátaláltam az Ikeában a VARIERA átlátszó fiókvédőre. Egyből elindította a fantáziámat és mivel annyira szuper a textúrája máris tudtam, hogy valamit kezdnem kell vele. Így hát az első füzetem borítójára került. Az alatta lévő rózsaszín papírt remekül feldobja. Magát a lapokat alul és felül három lyukba fűzött nagyobb méretű szerelőkarikával fűztem össze. A legfelső karikára pedig szalagokat, a kedvenc bojtomat és a még kedvencebb „ragyogj” akril csipimet helyeztem el. Az összhatás nagyon csajos és valóban a jövőbeli ragyogásra inspirál!

_001

_002 _003

  1. Soha ne add fel!

Fekete karton lapot használtam borítónak. Középre egy korall színű gyémánt mintát hímeztem. Az ihletet a Pinterest-ről merítettem, nagyon tetszett ez a minta, és már jó ideje terveztem a megvalósítását. Mivel ezúttal egy minimal hatású füzetet szerettem volna, csak egy kis feliratot helyeztem el a gyémánt jobb oldalán. A lapokat öt ponton kézzel varrtam hozzá a borítóhoz.

_004 _005 _006

  1. Hello 2017

Egy vastagabb akvarell papírt használtam borítónak. A lapok fűzése ugyanaz, mint az előző esetében.  A méhkaptárra emlékeztető hatszög keretekkel játszottam kicsit ügyelve az aszimmetriára. Ez sem egy bonyolult elrendezés, mégis nagyon mutatós.

_007 _008 _009

Ha kedvet éreztek a füzet kitöltéséhez, szerintem még nincs késő neki állni. Nekünk, kreatív lelkeknek pedig a borító elkészítése egy másik remek elfoglaltság, egy más fajta terápia, amivel már csak jól kezdődhet az évünk. 🙂

 

Felhasznált anyagok:

 

Még nem érkezett hózzászólás!

Hozzászólás most!