Keukenhof avagy a Konyhakert

Szerző: Suhai Hajnal

Néhány hete elbucsúztam és most megint itt vagyok, Edit újra meghivott, hogy még egy ideig közremüködjek a NCsD vendégalkotóként. Még egyszer köszönöm a bizalmát, remélem sikerül továbbra is inspirálni Titeket, a blog olvasóit.

Most egy picit olyan vagyok, mint egy folytatásos regény, mert a holland barátnömnek készitett ajándék album után, megint egy Hollandiával kapcsolatos oldalt hozok. Keukenhof-ot, nemes egyszerüséggel Európa virágoskertjének is nevezik, a 32 hektáros park neve szószerinti forditásban "Konyhakertet" jelent. Nos mi ezt a "Konyhakertet" látogattuk meg és számomra felejthetetlen emlék marad. Kora tavasszal voltunk ott, de a hüvös, szellös idö ellenére már virágoztak a tulipánok, jácintok, krókuszok és minden más a "nevét-nem-tudom" koratavaszi virág.

Az oldalamnál megmaradtam a virág témánál, azt szerettem volna hangsúlyozni.  Anna Komenda áprilisi vázlatából indultam ki (https://www.scrapbook-werkstatt.de/April-Sketch-1), de aztán picit eltértem az eredeti vázlattól.

A fehér alapkartont picit akvarell festékkel  pacsmagoltam, spricceltem. Amikor megszáradt, akkor elhelyeztem az oldalon a pipacsok mini és maxi chipboard készletböl pár virágot, amelyeknek a helyét nagyon halványan megjelöltem ceruzával.  Utána picit vizeztem a kijelölt helyeket, az enyhén vizezett papirra érintettem a festékbe mártott ecsetet, igy szétfutott az akvarell. Nagyon szép lett, színátmenetet és homályos hátteret is szépen létre lehet  hozni ezzel a technikával. Száradás után ugyanigy jártam el a pipacsok  szárainak a  festésénél is, de itt már irányitottam a festék folyását. Száradás után a chipboard virágokat a kijelölt helyükre ragasztottam.A fotó alá a "Divat én vagyok" papirkészlet maradék papirjait használtam, egyrészt, mert nagyon passzolt az oldalam szinvilágához, másrészt azért, mert én már csak ilyen vagyok, minden kis papirmaradékot szeretek felhasználni. Ezzel elkészülvén még mindig hiányoltam valamit, és igen, a fekete-feher csikos dolgok nekem Hollandiát jutatják eszembe, hogy miért, mert én annyi fekete, fehér, szürke szinü lakberendezési tárgyat mint ott, sehol sem láttam. Na, de ez egy külön történet. 

Igy az oldalam kapott egy fekete-fehér szegélyt, amellyel  nekem már nagyon tetszett,  egy rövid kommentet, néhány pillangót és késznek is nyilvánitottam. Remélem tetszeni fog Nektek is!

Felhasznált termékek:

Fehér alapkarton

A divat én vagyok papírkészlet

Pipacsok

 

 

 

1 hozzászólás

  1. Igen, nekem is nagyon tetszik! Annyira,  hogy ezt választottam ki liftelendő feladatnak 🙂 Köszönöm az inspirációt!

Hozzászólás most!