Merse baba első napjai

Szerző: Mayer Veronika

Első baba érkezését várja a sógornőm, most már nagy izgalommal, mert Merse bármelyik pillanatban megérkezhet. Nagyon örültem, amikor a babás csomagot tervezte a Nőcsizma csapata, mert tudtam, hogy Szilvinek készíteni fogok egy albumot. A Párizs albumomat készítettem először traveler’s notebook jellegűre, és már akkor tudtam, hogy nem ez lesz az utolsó. Egyszerűen beleszerettem ebbe a formátumba. Így aztán szinte kérdés sem volt, hogy milyen formája is legyen ennek az albumnak.

Egy barna bőrt választottam külső borítónak és azt a gyönyörű, puha anyagot, ami a csomagban volt,  a belsejébe varrtam. A borító nem lett tökéletes, de azért elsőre nem is lett olyan rossz. 21×21-es lapokat terveztem a belsejébe, de mivel a borító a megvarrás után kisebb lett, ezért a lapjai csak kb. 20×20 cm-esek lettek. Ezt hajtottam félbe, és így lett egy oldala 10×20 cm.

A készlet A5 alakú papírjai nem voltak olyan szélesek, hogy félbehajtva kiadják a megfelelő méretet, így varrtam egy-egy csíkot kiegészítésként hozzájuk, hol a mintás pausz papírt, hol a készlet másik mintás papírját.

Az album témakörét tulajdonképp az első hétre, hetekre szorítottam, hogy ezt a különleges új élményt, hogy családdá lettek, megőrizze pár fotó és szó. A fürdetés, az alvás, a nagyszülők, a szoba, az első séta, mind olyan esemény, amire évek múlva is szívesen emlékszünk vissza. Mivel Szilvi értékeli az ajándékaimat, azt gondolom, hogy a most még üres vonalak, majd a történetével, élményeivel, érzéseivel fognak majd megtelni.

 

Kisherceg-alkotócsomag

Még nem érkezett hózzászólás!

Hozzászólás most!