Szülinap

szerző: Suhai Hajnal

A Pécsi ScrapMaraton számomra óriási élmény volt és az is nagyon tetszett, hogy beszabadultam/szabadultunk az alkotó helyiség melletti  NCSD termékekkel tele  terembe. Ott láttam legelöször az instax matrica kereteket és, ha mondhatom igy, szerelem volt elsö látasra. Tudtam, hogy kell nekem és azt is, hogy egy albumhoz.

 

Születésnapomra egy meglepetés-kirándulást és egy Instax Mini 90-et kaptam ajándékba, mindkettönek annyira örültem és a kiránduláson annyi élményben volt részem, hogy meg akartam örökiteni egy albumban. Az instax matricaivet  megvásároltam, a "Fényképezz sokat! " matricaivvel együtt, a fotókat kiválogattam, de az album elkészitése haladt és maradt.

 

 Mostanáig, mert a "Kishercegnö" papirkészlet szép pasztel szineivel és kifinomult mintáival nagyon megfogott  és ha már a papirkészlet is megvolt, végre elkészitettem az albumot.

 

 Instax, vagyis kis albumban gondolkodtam, az album-boritó mérete 4,50"x 3,75", a gerinc 2,00" x 4,50".

 

 Az album gerincét a rejtett gerinc (hú nem tudom, ez-a a megfelelöje a "hidden hinge" -nek) megoldással készitettem. Az album oldalainak mérete  4,25"x 3,50".

A fotók mérete kettö kivételével, amelyek 3"x4" –ek, általában  2"x 3".

 

Mindegyik oldalhoz tartozik egy "betétoldal", amelyen fotó(k)  és komment van.  Az albumba összesen 25 fotó fér el, de, ha a boritó belsö oldalán levö zsebmegoldásban, ahová én most két tag-et tettem, fotót szeretnétek tenni, akkor még oda is elfér pár fotó.

 

 Apropos komment: a komment irást  kicsit másképpen oldottam meg, mint ahogyan elöre terveztem. A fotóhoz kerestem szócimkéket és a többféle  szómatricákat olvasgatva vettem észre, hogy pár szócimke és a fotó tökéletesen "elmondja" azt, amit irni akartam és  igy értelmetlen  hosszú kommenteket irnom.  Lehet, kicsit furának tünik és  talán ez nem is a hagyományos megoldás, de nekem nagyon tetszik. 

 

Nagyon hamar elkészült az album, ha tetszik, akkor kevés idö alatt elkészithetitek, hogy öszinte legyek, a fotózása több idöt vett igénybe.

 

 Felhasznált termékek:

Kishercegnő papírkészlet

Te & én

Fehér alapkarton

Doodle-s keretek

Indás szívek

Címkézett befőttes üveg sziluettek

szívesen mini
Ezt is megértük – matricaív

Te vagy a meggy a muffinom tetején – matricaív

Mesés az élet matricaív

200 kifejezés matricaív

Fényképezz sokat matricaív

Instax keretek matricaív

 

Még nem érkezett hózzászólás!

Hozzászólás most!