Tűpárnák

szerző: Fraupester

Régi vágyam teljesült a tűpárnák elkészítésével. Eddig egy porcelán edényben tartottam a gombostűimet, ami folyton útban volt, és kivenni belőle egy tűt is igen macerás volt. Sokat varrok, így szerettem volna egy igen kis helyet foglaló mégis dekoratív tű tárolót elkészíteni. A barokkos képkereteket látva, már tudtam is, hogy hogy fognak kinézni.

Az elkészítése roppant egyszerű. A keret belesjét kétszer körbe rajzoltam, és egy vastagabb kartonból kivágtam. Kiválasztottam a megfelelő színeket és textileket. Két keretet tintapárnával (Versa Color: 08 White, 11 Canary) színeztem, finoman nyomkodtam a párnát a chipboardon. A harmadik keretet Pentart Liquid metallal festettem. Miután minden keretet beszíneztem megvártam, míg megszáradnak. Fontos, hogy biztosan ne ragadjanak már, mert a textilt könnyen befoghatják. Az egyik kivágott keret belsőt lekentem a szuper ragasztómmal: Mod Podge-dzsal (Sophie köszönöm a tippet) és ráhelyzetem egy kevés tölteléket. Ezt követően rátettem a textilt és a hátoldalára szintén ragasztóval rögzítettem, amire a másik korábban kivágott karton alapot ragasztottam. Ezt követően a keret belső részét ecsettel végig ragasztóztam és ráillesztettem a belsejére. Fontos, hogy a keret a ragasztótól könnyen átázhat és emiatt szétszakadhat. Óvatosan kell bekenni ill. az illesztésnél is nagyon finoman kell eljárni. Érdemes olyan keretet választani, ami egyszerűen íves, vagy négyzet/téglalap alakú a belseje, mert annál könnyebb dolgunk van az illesztéskor.

001_800 002_800 003_800 004_800 006_800

Én nagyon elégedett vagyok, igazán különlegesre sikeredtek. Akár akasztóval még fel is lógathatók, van több variálási lehetőség.  Most már biztos, hogy mindig kéznél leszenek a gombostűim, ha másért nem is azért, hogy gyönyörködjek a tűpárnáimban! 😉

Felhasznált anyag:

 

1 hozzászólás

  1. Zseniális! Életemben nem jutott volna eszembe!

Hozzászólás most!