Nagy utazás

Szerző: Ranga Sophie

Azt hiszem, hogy a sulis Márton napi vásárra készültünk, mikor megmutattam Emília lányom osztályfőnökének, hogy mivel is töltöm végtelen szabadidőmet. Ha nem akarnék bővebben írni, csak annyit fűznék hozzá, hogy ennek következménye az alább látható album… de azért kibővítem néhány, elsősorban a technikai részleteket megmutató sorral.

Szóval Judit néni öt gyermeke közül a legnagyobb leány Németországban él kedvesével. Közös utazásaikról rendszerint fotós beszámolót küld édesanyjának (remek nevelés, megtartjuk Judit nénit!) Ezeket az utazós élményeket, leginkább selfieket szerette volna egy albumba rendezve, születésnapi meglepetésnek adni Judit néni.

A kapott fotókat Photoscape programmal montázsokba szerkesztettem, így nyomtatásnál egy papírra több kép is került. Szeretem a rendezettséget, de albumokban kifejezetten tetszenek a különböző méretű fotók. Jelen esetben azért is lett ilyen, mert voltak rossz felbontásúak, amik a kis méret miatt végül nem lettek pixelesek, így bekerülhettek az albumba. A kinyomtatott képeket dátum és helyszín szerint rendeztem, ami aztán meghatározta, hogy melyik helyszín fotói mennyi helyet igényelnek. A díszítéshez igyekeztem semleges papírokat választani. Az oldalakon elsőként széles ecsettel húztam néhány festékcsíkot. Mikor megszáradt, ticket formájú nyomdával pecsételtem. Erre ragasztottam a 4-5 centi szélesre vágott papírokat, majd összepacáztam. Mindegyik fotót először megerősítettem (egy alapkartonra ragasztottam, majd a fotó méretére vágtam) és vagy így, vagy dekorgumi csíkokat alá ragasztva, kissé kiemelve ragasztottam az oldalra. A képek alá TAG-eket rejtettem, ha kedvük támad a felelevenedett emlékeket röviden lejegyzetelni. J

A végeredménnyel elégedett vagyok és készíteni is élvezet volt!

 

 

Felhasznált anyagok:

Ahogy tetszik címkék

Polaroid keretek maxi

Polaroid keretek mini

Gravírozott ikonok

Hashtag csomag

Fotómasinák

 

 

Még nem érkezett hózzászólás!

Hozzászólás most!