Advent után

szerző: Tihany Tamara

Decemberben Edit, Juli és a férjem unszolására túlléptem a saját árnyékomon, és bementem egy kis beszélgetésre a FEM3 Caféba. (A lehetőséget ezúton is nagyon köszönöm Editnek! 🙂 )

Én már azt is sikernek könyveltem el, hogy el tudtam mondani két viszonylag értelmes mondatot, azt meg hogy néhány nap múlva felhívtak, hogy szeretnének januárban újra meghívni, szinte értelmezni sem tudtam 😀

Így esett, hogy az évet egy újabb tévés szerepléssel indítottam. A téma "Az adventi díszek újraértelmezése az ünnep után, tavaszra hangolva" volt. Nektek itt most megvallom, hogy ezt én kissé korainak éreztem, ráadásul nem is valami testhez álló a feladat, hiszen se dekoratőr, se virágkötő nem vagyok ugye. Megpróbáltam magam azzal nyugtatni, hogy ha egy profit szerettek volna, akkor nem engem hívnak, tehát remélem, elég lesz a háziasszonyos ügyetlenkedésem is 😀

Átértelmeztem hát a saját és a nővérem asztali díszét, a saját kopogtatónkat, és egy kedves ismerősöm, Anna hagyományos koszorúját.

Nekünk idén is rendhagyó "koszorúnk volt", inkább nevezném asztaldísznek, egy farönkből készítettem ugyanis. Így nézett ki:

koszorúk

A projekt kedvéért leszedtem róla mindent, ami karácsonyi volt, majd ragasztottam rá néhány rózsát, rózsaszín zuzmót, néhány gyurmadíszt és egy kis tündért (Bogyó Babáitól). A gyertyák helyére négy betű került, amik kiadják a HOME szót.

1 2 3 4 5

A második áldozat az ajtókopogtatónk lett, ami ilyen volt eredetileg:

18

Ennek átalakításánál Edit Csillaglányok alkotása inspirált (mondhatjuk akár azt is, hogy lifteltem 🙂 )

Szerettem volna becsempészni a scrapbookot is a műsorba, ha már az az én igazi szívemcsücske, ezért erre a koszorúra fotót ragasztottam, és igyekeztem úgy díszíteni, hogy ne legyen karácsonyi, de azért nagyon tavaszi sem.

10 11 12 13

Ha most azt gondoljátok, hogy tök jó, de mit csinálok egy fotós koszorúval most, akkor mutatom. Ezt:

14

A harmadik projekt a nővérem bögrés adventi kompoziciója volt. Idén iszonyú divatos volt ez a megoldás, én több ismerősnél is láttam, hogy négy bögre, négy csésze, vagy négy kis kaspó volt az adventi koszorú helyett az asztal éke.  Ezért aztán elgondolkodtam mit lehet csinálni a bögrékkel/csészékkel az ünnepek után.

IMG_3348

Tehetünk bele egy új gyertyát, és díszíthetjük picit kevésbé ünnepi módon.

20 21

Vagy tehetünk bele egy szép jácintot, a virághagymát moha közé rejthetjük, amit szintén megdíszíthetünk minimálisan. 🙂

19 18

A harmadik opció a kedvencem, én már tavaly is készítettem egy ilyen kompozciót, és lehet hogy idén sem ez az utolsó. 🙂

15 17 16

Az utolsó projekt Anna koszorúja. Ez egy tökéletesen hagyományos adventi koszorú volt, fenyő alappal, négy gyertyával, minimális díszítéssel.

IMG_3340

Ebben az eseten lebontottam minden díszt, aztán a fenyőt is, míg el nem jutottam a szalma alapig. Azt betekertem csipkével, majd díszítettem egy kis tavaszi kompozicióval. Moha, felirat, ágacska, csillámos üvegcse. Nem ragozom. 🙂

6 78  9

Ha kiváncsiak vagytok az egész beszélgetésre, ITT megnézhetitek. 🙂

 

2 hozzászólás

  1. Nagyon-nagyon szuper, vagány és inspiráló mindegyik!!! Ne legyél kishitű…. 🙂

    • Tamcsi

      De aranyos vagy Zsófi, köszönöm szépen 🙂 Igyekszem, csak kicsit túlfejlett az önkritikám 😀

Hozzászólás most!