Barátok és doodle feliratok

szerző: Királyfalvi Bea

Veronika egyik kihívása a facebookos Project Life csoportunkban a barátságról szólt, innen jött ennek a cikknek ötlete. Amikor a barátaim meglátogatnak, mindig átlapozzák az aktuális albumot, igyekszem nekik odalapozni, ahonnan nem látták, de minden alkalommal az elejétől nézegetik végig, azt mondják: Mert olyan jó! 🙂 Ilyenkor úgy érzem, kicsit az ő életüket is dokumentálom magamon keresztül.

01

Mostanában egyre többször készítek kézzel feliratokat, pedig régebben nyomtattam őket. Találtam egy számomra kedves és mutatós betűtípust a Girls are Weird –t . A dafont.com-on szoktam keresgélni fontokat, ahol van lehetőség saját szöveg megjelenítésére is. Oda beírom a szavakat és átmásolom a papírra. Próbáljátok ki! Néha gyorsabb, mint a nyomtatás:-)

02 03 04 07 11 12

Az évek során kialakult a Sn@ppem sajátos stílusa. Minden fotót „lesárgítok”, hogy egységesnek hassanak az albumban. Úgy nevezett photoshop actiont küldök rá, én az Instagramot szoktam használni, de nagyon sok fajta van. (A Photoshop action egy előre megírt folyamatsor, amit az adott képre ráindítva automatikusan megcsinálja a leírt feladatsort. Vannak ingyenesen letölthetők is). Ha a fotó nagyon homályosra sikerült akkor egy fekete fehér actiont küldök rá, ami nem egy szokványos feketefehérítés, hanem picit kontrasztosabbá is teszi a képet. Ezt manuálisan is be tudnám állítani, de így sokkal könnyebb, mert egy gombnyomással a program elvégzi helyettem.

08 09 14 05

A fotók díszítéséhez leginkább címkéket és a chipboardokat használok és Veronika oldalaiból inspirálódva a cérnát. Előtte sosem használtam, ma már nem is értem miért.:-)

10 13 15 16 17

Ha bárkinek kérdése lenne a betűtípusokkal vagy a Photoshop actionnal kapcsolatban, kérdezzetek bátran a Facebook csoportunkban. Jó alkotást! És ne feledjétek: „Az élet olyan barátok nélkül, mint egy év nyár nélkül!”:-)

Még nem érkezett hózzászólás!

Hozzászólás most!