Boldog

szerző: Dorogi Adrienn

Nagyon örültem, amikor Edit felkért vendégalkotónak, de meg is ijedtem, mert be kell valljam, az elmúlt másfél évben alig készítettem nagy oldalakat, szinte csak a snap albumomba alkottam. Ahogy keresgéltem, hogy milyen oldalt is készítsek, rá kellett jönnöm, hogy a snap az ízlésemre is rányomta a bélyegét. Régebben sokkal több alapanyagot és eszközt használtam az alkotáshoz, de most néhány bélyegző, chipboard és papírfecni is elég volt.

 

Nagyon szeretem a bélyegzőket, szívesen rétegzem is a nyomatokat egymáson. Akkor sem esem kétségbe, ha nincs megfelelő mintám, hiszen bélyegző bármiből készülhet.

 

A kedvenc csillag sor bélyegzőmet például egy játékboltban találtam. Bár gyerekeknek készült, de remekül használható scrapbookozáshoz is. De nem csak a játékboltokban, hanem az irodaszerek között is mindig körbe szoktam nézni. Találtam egy bélyegzőt, amiben én rakhatom össze tetszőlegesen a szöveget. Annak ellenére, hogy apró, nagy oldalon is jól mutat.

 

A „maszatos” háttér eléréséhez nálam szinte nélkülözhetetlen a bögre lenyomat, amit tényleg egy kávéscsésze aljával szoktam pecsételni. De akár pukifóliát is használhatunk, vagy nyújtófára tekert zsinórt is, a minták sokaságának csak a képzeletünk szabhat határt.

 

01

 

Egy-egy egyszerű mintát házilag is meg lehet oldani dekorgumiból. Művészkéssel kivágom a mintát és fel szoktam ragasztani egy vitaminos doboz lecsavarható kupakjára. Dobozból elég egy, a kupakokat pedig lehet cserélgetni rajta.

 

És végül jöhetnek a feliratok. Ha nem fontos, hogy jól olvasható legyen, inkább csak dekor funkciót lát el, akkor használhatunk házi kaparós matricát. A szöveget valamilyen képszerkesztő programban megszerkesztem és tükrözöm, majd tintasugaras nyomtatóval fóliára kinyomtatom. A fóliát fordítva kell betenni a nyomtatóba, hogy a felirat arra a felére legyen nyomtatva, amin nem szárad meg a festék. Nyomtatás után csak meg kell fordítani és rányomni az oldalra, majd az ujjunkkal átdörzsölni a papírra.

 

 

03

04

 

Remélem kedvet kaptatok a bélyegzéshez. Használjátok őket bátran!

Még nem érkezett hózzászólás!

Hozzászólás most!