Borcsi első naplója

szerző: Belső Olga

Most már egészen biztos, hogy a vér nem válik vízzé: a lányom, alighogy megtanult íni, máris grafomán lett, mint az anyja. És miről álmodozik a nyolcéves, grafomán gyerek? Nem, nem Barbie babáról, se nem Lego Friends-ről, hanem egy saját naplóról. Az Első Napló pedig nem lehet közönséges darab, pláne akkor nem, ha a grafomán anyuci ráadásul scrapper is. Úgyhogy alkottam neki egyet, természetesen vízpart feeling-es-hattyúsat, szépet.

Vettem egy A5-ös méretű, keményfedelű füzetet. A borítót lealapoztam acrylic primerrel, majd amikor megszáradt, pöttyöztem rá random peacock feather színű Distress Paint-tel.

1

Száradás után bátran meglocsoltam lila lazúrral, majd papírtörlővel visszatörölgettem. Vigyázzunk, a borító alá tegyünk egy papírt, ami megvédi a füzet lapjait, különben minden csupa festék lesz.

2

Ez után elrendeztem rajta a témához illő, bár leginkább a Borcsinak tetsző chipboardokat, amikor jónak találtam, felragasztottam őket.

3

A chipboardokat is lekentem acrylic primerrel

4

majd száradás után lila lazúrral

5

Eddig a technika. Használtam még stencilt és struktúrpasztát, pecsételtem, és kaparós matricákat is ragasztgattam ide-oda. Végül a kidomborodó részeket, a struktúrpasztát és a chipboardokat megkenegettem ezüst viaszpasztával, és kész is a naplóborító.

20150117_123758 (1) 20150117_123808

Borcsi azóta lelkesen ír, aminek újságíró anyuka mindennél jobban örül.

1 hozzászólás

  1. Gyönyörű lett a napló! 🙂 Nagyon inspiràló ès szívmelengető volt olvasni a cikket, főleg mert èn is ennyi idősen kezdtem naplót írni (ès ez a szerelem màr majdnem 12 ève tart ) Sok sikert ès kitartàst kívànok Borcsinak! 🙂

Hozzászólás most!