Kedvenc emlék minialbum tutorial

Szerző: Suhai Hajnal

Igértem egy tutorialt a "Kedvenc emlék" minialbum elkészitésével kapcsolatosan. Kissé lámpalázas vagyok, mert eddig soha ilyet, mármint tutorialt nem irtam. Minden kezdet nehéz, de azért vágjunk bele: 

Anyagigény:

-1db. 12"x12" alapkarton vagy scrapbookpapir

 -néhány chipboard a külsö boritó diszitéséhez.

 -szalag 

 -kivágat 

-szöveges, virágos matricák, cimkék 

 -4db 3,75×3,75" scrapbookpapir

Eszközök:

-bigelö tábla, ha nincs vonalzó és ceruza

-olló

-kétoldalú vagy folyékony ragasztó ( én az utobbit  használtam a zsebek aljának a
 leragasztásánál, mert igy  a zsebbe bedugott fotó nem ragad hozzá a zseb aljához.

-varrógép vagy tü, cérna a varráshoz

 -fekete filctoll, ha inkább körberajzolnátok a zsebeket 

A fehér alapkartontegyik oldalán borotvahabos technikával festettem, másik oldalán spricceltem fekete festékkel. Aztán hosszanti irányban 4" és 8"-nél bigeltem, majd  90 fokot elforditva a papirt újra 4" és 8"-nél bigeltem. Ha nincs bigelö táblátok, akkor ceruzával kijelölitek a méreteket és halványan meghúzzátok a vonalakat és azok mentén behajtjátok a lapot.(1-1A ábrák/fotók) .

 

Majd az alapkartont balról jobbra és jobbról balra félbehajtottam  (2.fotó)

Az  elöbb felsorolt müveletek után igy néz ki az alapkarton (3.fotó) 

 A sarkaknál levö 4"x4" kockákat átlósan bevágtam (hogy jobban látszódjon ez a müvelet mutatom a 4- 4-A fotókon. A pirossal bejelölt szaggatott vonalak mentén lesz a vágás. Ha jól dolgoztatok, igy kell kinéznie ( 4B.fotó)

 

A varrás vagy filctollal való diszitése a kis zsebecskéknek opcionális, ki ahogyan szeretné, én varrtam.(5.fotó) 

Bevágás és varrás után  behajtogattam a zsebekhez szükséges papirt (6.fotó). A behajtogatott "zsebfüleket" alul leragasztottam. Átlósan nem ragasztottam, mert oda, ha nincs leragasztva, egy kis tag-et is lehet tenni, ez esetben a zsebbe egy fotóalapra két fotót is lehet ragasztani és a fotók  kommentje a tag-ra irható.

Az album összehajtása a közepén levö hajtás mentén történik. Félbehajtás után lesz két fekvö és két álló zseb (7A.fotó). Ha ez megvan, akkor a hátsó fekvö zsebet felhajtottam, majd az elsö fekvö zsebet ezzel szembe hajtottam. (7B-7C.fotó) 

Marad a két álló zseb, amelyekböl a hátsót hátul és az elsöt elöl hajtottam be. (7D.fotó) 

A 4 zsebbe én 4db.  3,75"x3,75" fotóalapot (remélem jó ez a kifejezés) vágtam. Amelynek egyik oldalára a fotót ragasztottam, a másik oldalára a komment került. Ha tageket is használtok akkor két fotót is ragaszthattok a kivágott papiralapra. Mivel a fotóknak kis fehér szélet akartam, igy a fotóimat 3,50"x3,50" vágtam.(fotó9)

Ha mindez megvan, akkor voilá, kész is a trükkösen hajtogatható pikk-pakk minialbumka :-).

 

 

Még nem érkezett hózzászólás!

Hozzászólás most!