December napjai album 2017.

szerző: Czakó-radványo Piroska

A December Daily albumok Blanka kedvencei: újra és újra elkéri, átlapozza őket, és akár már magának is eltudja mondani, mi van a komment kártyákra írva. 😛 Eddig 2 albumot sikerült teljesen befejezni (a tavaly előttit megnézheted a blogon ITT  és ITT valamint a tavaly évit ITT). A nagy siker miatt – és mert én is szeretem készíteni ezt az albumfajtát –, idén is szeretném dokumentálni decemberi napjaink történéseit.

Mikor Edit megmutatta a Csodák ideje prémium csomagot, egyből megtetszett, el is határoztam, hogy előre elkészítem a December napjai album alapját, hogy decemberben már csak a kommentet kelljen megírni és a fényképeket betenni. Felhasználtam még a korábbi évek maradékait is.

Egy kiárusítás alkalmával sikerült jó áron hozzájutni egy eredeti December Daily© albumhoz – és hát mire használhatnám fel jobban, mint egy decemberi albumhoz? Csak egy kicsit meg kellett változtatnom az elülső borítóját 😉

02

Féltem, hogy a minta átütne a szőrmén, ezért egy fehér alapkartont ragasztottam a borítóra.

03

A szőrmét szintén kétoldalassal rögzítettem a borítóhoz.

04

Levágtam a sarkakat – túlságosan is, ez nem papír! :-O Még szerencse, hogy vissza tudtam tenni a levágott darabokat úgy, hogy nem feltűnő, és UHU ragasztóval rögzítettem a borítóhoz a szőrmét. Csipeszekkel odafogtam, míg megkötött.

05

06

Ekkor találkoztam én is azzal a problémával, amivel Edit, nevezetesen, hogy a szőrme túl magas, nem lehet csak úgy rátenni egy kartont, mert az besüllyedne. Én egy vatelin darabot vágtam a „lyukba”, amit UHU-val rögzítettem. Így már egy síkba került a borító belső oldala.

07

08

Rögzítettem az ezüst szalagot, majd kétoldalassal egy fehér alapkarton darabot ragasztottam a belső borító részre. Kicsit megnyomja a binder, de vigasztal a tudat, hogy már alapállapotában is ott volt a binder nyoma…

09

Kezdődhetett a díszítés! J Készítettem egy masnit a csíkos szalagból, csilingelő lógókat rá, az akril címet beszíneztem ezüst színű Sharpie filctollal. Mindent Media Glue-val ragasztottam a szőrmére.

10 11 12 13 14

Az album megtervezését nem bonyolítottam túl: minden napra egy oldalpár jut, egy osztatlan (4”x6” inches) és egy osztott (2x 3”x4” inches) albumlap. Így ha felmerül, hogy valamelyik program nem is aznap lesz, könnyen cserélhető. Hogy ne legyen unalmas az album, pausz és átlátszó elemekkel egészítettem ki az albumot.

15 16 17

 

A készletben megtalálható borítékból pedig zárható borítékot – ebbe teszem majd az ajándéklistát:

18 19

Arra gondoltam, hogy egy-két kártyán gyorsan végigszaladok a varrógéppel – sajnos későn vettem észre, hogy elfogyott az alsó szál… Mivel féltem, hogy nem tudnám még egyszer ugyanott megvarrni, most már szándékosan végiglyukasztottam a géppel a kártya maradék 2 oldalát, majd a csomagban lévő hímzőfonallal (3 szállal) kihímeztem. Szerintem így sokkal jobb lett, mint az eredeti elképzelés 😉

20

Végül ilyen lett a 2017-es December napjai albumom december 25-ig:

Vigyázat! Rengeteg kép következik!

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

32

33

34

35

36

37

38

39

40

41

42

43

44

45

46

47

48

49

50

51

52

53

54

55

56

57

58

 

Felhasznált anyagok:

Csodák ideje prémium alkotócsomag

Számok december napjaihoz matricaív

Hull a hó karácsonyi PL kártyák

Csodálatos december kártyacsomag

Idézetes faszeletek

Díszítsd fel mini faszeletek

Nincs karácsony Kevin nélkül chipboard hashtag csomag

Vackoljunk be! chipboard hashtag csomag

 

0 hozzászólás

  1. […] a decemberi napjai albumborítót készítettem, maradt egy jókora darab a fehér szőrméből (hisz csak az elülső […]

Hozzászólás most!