Egy bájos ötéves

szerző: Garabics Niki (Kakukkmanci)

Szuper érzés egy bájos ötéves édesanyjának lenni és akkor vagyok a legboldogabb igazán, amikor nevetni látom. Ez a fotó tavaly, az ötödik születésnapján készült kislányomról. Imádom azért amilyen, és azért is, hogy csilingelős kacajával állandóan mosolyt csal az arcunkra. Ez van. Levesz minket a lábunkról.

Szóval ehhez a mosolyhoz, egy mosolygós oldal dukál. 🙂 E mellé az egyszerű oldal mellé azonban egy csináld magad ötletet is hoztam Nektek.

IMG_0705-001 IMG_0711-001 IMG_0715-001

Az oldalhoz a függőleges papírokat téptem. Ezekből az egyiket misteltem stencillel, majd a stencilen maradt festéket nem töröltem le, hanem ráfektettem egy másik fehér alapkartonra. Ezzel mintegy megkaptam az előzőleg lefújt papír mintájának (halvány) negatívját. Szuper hatást értem el. Eredeti elképzelés szerint a fotó köré a mintás papírokat is tépkedni akartam, de túl soknak bizonyult a „tépés”, így végül vágtam. Rétegeztem, majd legalulra uzsonnás zacskó került. A struktúrpasztába sárga színt kevertem és a zöld designer papír mintájához hasonló karikákat vittem fel.

IMG_0719-001

Az egyensúlyt végül a bal felső sarokba, illetve a kép alá helyezett NCsD termékekkel értem el, melyeket az oldalhoz passzoló színekre festettem előtte. A dátumozással a roller mögött porzó útra utaltam. 🙂

DIY – szalag rozetta:

Ehhez az IKEA-ban vásárolt Framstalla szalagot használtam. Két kisebb karton téglalapra tekertem fel a szalagot. Te döntöd el, hogy milyen szélességű legyen a karton, annak fényében, hogy mekkora rozettát szeretnél készíteni. Amikor már kellő mennyiségű szalag volt a kartonon, az egyik oldalon végigvágtam. A lepotyogó szalagokban benne maradt a hajlítás, így tudtam, hogy hol kell még egyszer félbevágni azokat.

2015-03-29

Következő lépésként a szalag darabkákat egy kör alakú papírra kezdtem felragasztgatni. Nekem a „szemberagasztás”, tükörragasztás vált be. Ha úgy gondoljátok, hogy nagy a hézag a szalagok között, akkor:

1. nyugodtan rétegezhetsz további szalagokat a már leragasztottak tetejére,

2. annyira nagyon jó ez a (raffia?)szalag, hogy a végénél szét is lehet egy picit húzni (ez gyakorlatilag egy hajtogatott selyempapír szalag)

2015-03-291

Végezetül átszúrtam a közepén egy ollóval és díszes milton kapcsot tettem bele.

Jó, tudom nem olyan mint az eredeti, de sokkal olcsóbb megoldás. 🙂

Azért remélem kedvet kaptatok hozzá!

 

 

Még nem érkezett hózzászólás!

Hozzászólás most!