Egyensúly

szerző: Kocur Márta

Az eddigi években nem választottam magamnak év szavát, valamiért nem éreztem magaménak ezt a kihívást. Viszont rá kellett, hogy döbbenjek, hogy bizony elhatározások, célok nélkül elveszünk, elsiklunk az apró, ám fontos dolgok mellett a mindennapokban. Főleg tavaly tudatosult bennem ez, hagytam, hogy vigyen magával az ár, hogy teljenek a napok, ahogy tudnak. Sok volt a megélt sikertelenség és kudarc, főleg a családlogisztika terén, bármit (be)terveztem, tutira nem sikerült, és ez egy idő után teljesen elvette a kedvemet attól, hogy célokat tűzzek ki magamnak (pedig azelőtt mindig mindent lejegyeztem, to do list szerintem éltem mindennapjaimat, és állandóan pörögtem. A személyes és szakmai sikerek pedig mindig előbbre vittek). Sajnos ez a fajta hozzáállásom meg is látszott, év végére egy leélt, elfáradt, türelmetlen, kimerült anyuka és feleség lettem, amit nagyon rosszul éltem meg (hogy csak magamról beszéljek).

Nem szoktam újévi fogadalmakat tenni. Persze, év végén az ember számadást készít önmagával, majd elhatároz néhány dolgot, amit igyekszik majd beiktatni – aztán vagy sikerül, vagy nem. Sajnos a január számomra nem indult gördülékenyen, és amíg „kényszerpihenőn” voltam, sok mindenen tudtam NYUGODTAN gondolkodni. Például azon, hogy idén a Teremtőnek hála, bővül családunk, és ezzel egy új élethelyzetbe jutunk, meg kell teremtenem az egyensúlyt a családban/gyermeknevelésben/magánéletben egyaránt, de anyaként-feleségként-nőként is helyt kell állnom. Mégsem lehetek egy kócos, karikás szemű, házsártos anyjuk a lányoknak, nekik biztonságra, megnyugvásra, sok-sok türelemre és lazaságra van szükségük, tehát sokkal tudatosabban kell élnem, és azt gondolom, csak így működhet, kiegyensúlyozottan.

Éppen ezért, amikor megláttam, hogy Tamcsi milyen szuper kis szavakat készített össze, az jutott eszembe, hogy ez kellett nekem! Ezt a három szót választottam ki magamnak – egyensúly, nyugalom, türelem –, hiszen erre a három dologra van leginkább szükségem, egymás nélkül nem mennek. Ezért készítettem belőlük egy faliképet motivációs jelleggel, amit kiteszek majd, hogy mindig szem előtt legyen.

1 2 3 4 5 6

Nem akartam túlbonyolítani, itt most tényleg a szavaknak van mély jelentése, ezért minden szó köré olyan kifejezéseket ragasztottam, amelyek bíztatni, bátorítani, emlékeztetni tudnak majd. A háttérpapír, amit körbevarrtam, teljesen véletlenül került a kezembe, de nagyon ideillett, bőven van mivel megtölteni a befőttesüvegeket.

 

Felhasznált termékek:

Hála – szóchipboardok: http://www.noicsizma.hu/termek/hala-szochipboardok-1034

Mesés az élet – matricaív: http://www.noicsizma.hu/termek/meses-az-elet-a5-os-matricaiv-896

Még nem érkezett hózzászólás!

Hozzászólás most!