Életút albumok

szerző: Királyfalvi Bea

A nagybátyám és nagy néném kerek évfordulós születésnapjára készítettem a most bemutatásra kerülő albumokat.

Közel fél éve kezdtem el előkészíteni, ami a képek gyűjtögetésével kezdődött, majd azok bescennelésével, retusálásával folytatódott. Több mint 250 képből válogattam ki az albumokba kerülő 60-60 képet, amikről később a rokonokkal hosszasan elbeszélgettem, hogy legyen háttér információm.

01

Ezután elkészítettem a saját kis címkéimet, személyre szabott szövegekkel, és volt alkalmam fóliából is vágatni szavakat, amik szintén jól díszítették az oldalakat.

01_s

02_s

03_s

Kihívás volt a számomra ez a dupla album, mert  sosem alkotok vintage stílusban mégis a képek hangulata és a papírkészlet is, amit választottam, megkövetelte a stílusjegyeket. Viszont a saját stílusomat sem akartam teljesen eldobni, nem is tudtam volna, ezért megpróbáltam keverni a kettőt. Én nagyon szeretem és alkalmazom is a kézi firkát az úgynevezett doodle-t az oldalaimon, főleg a lapok széleinél keretként, ami kicsit lazább stílust kölcsönöz. A másik dolog, amit nem engedtem magamból az a fröccsenés volt. J Minden oldalt befröcsögtettem és körbe doodliztam és a közepére pedig beillesztettem a vintage papírdarabkákat, és valami fura harmóniát éreztem… A régies hatás érdekében a fotók és a mintás papírok szélét csiszolópapírral megdörzsöltem.

04_s

Az album témájához illet a NőiCsizma Design egyik chipboard csomagja. Mindegyik csipinek találtam helyet, fotót és tökéletesen kiegészítették a történetet.

05_s

06_s

15

13

14

18

19

Nagyon jó volt ezeket az albumokat készíteni és kicsit elmélyedni a múltban, érintőlegesen a nagyszüleim és Anyukám akkori életében. Igazi időutazás volt.

Pár hete ajándékoztam oda az albumokat, nagyon örültek neki. Nagybátyám azt mondta, ez élete egyik legszebb ajándéka…nekem pedig ez volt a legszebb bók, amit valaha scrapbookos alkotásaimért kaptam…

Beus alairas

Még nem érkezett hózzászólás!

Hozzászólás most!