Én és a kisöcsém

szerző: Ranga Sophie

Rengeteg olyan képpárom van, ami között sok-sok év telt el, de a téma vagy az alany azonos. Van például egy gyönyörű tulipános ládám, amin a gyerekeinket fotóztattuk egy hónaposan, majd pár év múlva újra. Vagy most, hogy építkezünk, az építkezés teljes folyamatát is megörökítettem. Több verzió is eszembe jutott az aktuális kihívás kapcsán, az is, hogy magamról csinálok oldalt, nem csak a külső változásra helyezve a hangsúlyt, hanem arra, hogy mit gondoltam, csináltam régen másképp, mint most… aztán ahogy bújtam a képeket, elém került ez, amin kisgyerekként az öcsémmel és a frissen megnyesett frizurámmal vigyorgok :D.

Bálinttal 10 évig csak ketten voltunk, a húgom késői gyerek. Nem szeretnék mély pszichológiai elmélkedésbe keveredni, nem is értek hozzá, de felnőttként, anyaként más szemszögből látom a kapcsolatunkat. Az öcsém nagyon nehéz eset volt. Rendkívül makacs, önfejű, ugyanakkor nagyon kitartó és jó humorú, helyes kisfiú. Anyukám 6 éves koráig hordta óvodába Pomázról a Pető intézetbe, és a HÉV-en minden nap új ismerősöket szerzett, mindenkit levett a lábáról a dumájával, a közvetlenségével. Az önsajnálatot nem ismerte, és mi is a legnagyobb természetességgel éltünk a helyzettel, hogy mozgássérült. Sokat veszekedtünk, még verekedtünk is, máskor meg keléstől-fekvésig játszottunk az elképzelt világunkban, legoztunk, építettük a bunkinkat, szánkóztunk fagyásig, barkácsoltunk, vagy hatalmas terveket szőttünk. Jó testvérek voltunk! Felnőtt korunkban is így volt sokáig, hiába keveredett ilyen-olyan ügyekbe, vagy én csináltam hülyeséget, mindig számíthattuk egymásra!

Néhány éve valami megváltozott. Elvesztette a hitelét, nem volt a szava kőbe vésett már. A makacssága nem a jó irányba terelte őt. Sokáig gyötrődtem, próbáltam helyrehozni, megérteni, de nem sikerült, és már sosem volt olyan…

A második fotó lassan 7 éves. Esküvős. Szeretem fotó! Visszaidézi az érzést, a feltétlen szeretetet, bizalmat, cinkosságot… hogy a Testvérem.

0 1. 2 3. 4. 5. 6. 7

Felhasznált anyagok

Papírkészlet: http://www.noicsizma.hu/termek/selfie-papirkeszlet-1149

Átlátszó matrica: http://www.noicsizma.hu/termek/apro-oromok-atlatszo-matrica-iv-1120

”&” chipboard: http://www.noicsizma.hu/termek/and-jelek-chipboard-877

 

Még nem érkezett hózzászólás!

Hozzászólás most!