Ezt nézd!-húsvéti képeslap

szerző: Posta Júlia

Biztosan észrevettétek, hogy szeretem a minimál stílusú, ám mégis fifikás dolgokat. 🙂 Ezért nem volt kérdés, hogy húsvéti képeslapot is egyszerűen, mégis egy kis csavarral készítek. Ha Ti is szeretitek az ilyesmit, megmutatom hogyan csináljátok! 🙂

1. Egy alapkartonból kivágtam egy db 6 1,8 x 5 1,2 inches darabot, és egy másik, 5, 1,2 x 11 darabot.

2. Az 5, 1,2 x 11 inches darabot biegeltem 3 1,2 és 7 –nél. A kicsit 4 1,4 –nél. És meghajtottam a lapokat. Ha jól csináltátok,a nagyobbik 11inch hosszú kartonnak van két egyforma része,és egy kicsit (kb 1 cm-el nagyobb). A hosszabb rész lesz a képeslap hátulja.

1. 2

4. A kissebbik lapot kilukasztottam egy 1,5 inches körlukasztóval, úgy, hogy a behajtott ívet használtam sorvezetőnek, tehát a luk széle a behajtott ív szélénél kezdődik. (Nekem nagyobb lukasztóm van, erre a végén kitérek)

3

5. A harmónikába hajtott nagyobb lap, legszélső eleméhez (a két egyforma rész közül a szélső, ha úgy tetszik a rövidebbik szélső) illesztettem a kissebbik kivágott kartont, egymáshoz szorítottam a lapokat és a a már kivágott kört sablonként használva kilukasztottam a nagyobbik kartont is. Mikor ez kész volt, félretettem a kissebb kartont, a nagyot behajtottam és ismét kilukasztottam a körök által kijelölt területet a hosszabik karton középső részén.

4

6. A képen látható módon összeilleszetttem a képeslapot. Hátulról visszafelé a sorrend:

  • -a hosszabbik karton hosszabbik oldala (nem lukas)
  • – a rövidebbik karton rövidebbik oldala
  • – a hosszabbik karton középső része (lukas)
  • – a hosszabik karton rövidebbik széle (Lukas)

6

7. Mielőtt végleg összeragasztottam volna a kartonokat, a kivágott körök egyikét feldíszítettem és felragasztottam a rövidebbik kartonra. Ha jól csináltátok a képeslapot, mikor kinyitjátok a rövidebbik karton rövidebbik oldala előrecsúszik úgy, hogy eltakarja a chipboardot. (Ahogy a képeken is látszik, mivel én nem 1,5 inches lukasztót használtam vagy az a helyzet áll elő, hogy egy kis félhold belóg a nyuszi mellé, vagy az, ahogy én is döntöttem,hogy egy kis félhold hiányozni fog.)

7 8

8. Mindjárt ragasztunk! 🙂 De előbb még, hogy a csúszó oldal ne akadjon meg a chipboardban, érdemes egy haszálaton kívüli chipboarddal vagy egy kis 3D ragasztóval boztosítani az útját.

9

9. A rövidebbik kartont felragasztjuk az első (jobb szélső lukas kartonra). Úgy, hogy a kissebik karton rövidebbik fele, belelógjon a hosszú karton középső lukas részébe. Figyelem! A viszonyítási pontok a lukak. Azt nézzétek,hogy a lukak tökéletesen fedjék egymást. Ha itt ott kilóg,majd a végén levágjátok.

10

10. Végül egy ragasztócsíkot tettem a nagyobbik karton hosszabik szélére, belülre a hajtás mentén. (A nyuszis oldalra belülre).

Mindent leragasztottam,lesimítottam,és kész! 🙂

13

Sokkal egyszerűbb mint a leírás :-D.

 (A képek minősége miatt elnézést kérek, éjszaka készültek…)

Nyuszi helyett használhatjátok a cuki kacsákat is! 🙂

D H

Még nem érkezett hózzászólás!

Hozzászólás most!