Halloween ajtódísz

szerző: Magusics Vica

Sokat gondolkodtam, hogy a süti dekort követően legyen-e beltéri inspirációs anyagom halloweenra, de úgy ítéltem meg, hogy itthon sokkal inkább jellemző, hogy a bejáratot díszítjük fel ezen ünnep alkalmával.

Nem szerettem volna hagyományos „kopogtatót” készíteni, így adta magát, hogy egy képkeretből csinálom. Pár hete ugyanis, amikor egy munkára kereteket kerestem, a KIK-ben megláttam ezeket az ovális kereteket fehér és fekete színben. Sajnos az akkori projekthez végül nem passzoltak, viszont gondolkodóba ejtettek. Mivel az alap koncepció elegáns, abszolút passzolt az ötletemhez. A keret mérete A/4-es. Sajnos eléggé műanyag hatása volt, így lekentem a Pentart dekor paint soft feketéjével. Kapott rá egy kis arany és néhol fehér réteget, majd ismét feketét, de azt már csak úgy nagyvonalakban, hogy a kellő kopottas hatást elérjem. A keret hátulja vastag karton, így biztonsággal rá tudtam ragasztani a vékony és girbe – gurba vesszőket. Ez a vessző szőlővessző koszorú alap, és ezt bontottam szét. Nagyon könnyen formázható, vágható, dróttal pedig még jobban alakítható. Virágosnál – virágboltban be tudjátok szerezni. Mivel maga a keret önmagában díszes, csak a rózsás gyurma díszeket a műrózsa virágokat és a mű pókokat használtam. A rózsát (hajcsat volt eredetileg) és a pókokat szintén a KIK-ből szereztem be.

v6 (1 of 1) v1 (1 of 1) v12 (1 of 1) v10 (1 of 1)

Igyekszem olyan alapanyagokból dolgozni, amit Ti is könnyedén be tudtok szerezni. A keret nagyon sokoldalú, mert nem csak felakasztható, hanem a hátsó támasztékkal megáll bármilyen egyenes felületen, így ha valaki mégis csinál beltéri dekort, ahhoz is remekül passzol. Úgy gondoltam, hogy az eddig elkészített inspirációs anyagokból kiemelek pár elemet és azokhoz is készítek egy-egy ajtódíszt. Így ti is ki tudtok alakítani otthon egy egységes, és szép dekorációt.

A másik két koszorú elkészítése nagyon egyszerű. Fogtam egy sima szalma koszorú alapot, megbontottam az otthoni elsősegély dobozt, kivéve belőle egy gyors kötözőt és géz lapokat. A gyorskötözővel körbetekertem az alapot, majd, mint mindig patronos ragasztóval rögzítettem. Az alapra ragasztottam rá találomra a géz lapokat, ügyelve hogy szabálytalan legyen. Innen elindulhattok olyan irányba, hogy mozgó szemeket ragasztotok és múmia lesz belőle. Én maradtam a „szellemes” vonalnál, és a múltkor elkészített „boo” feliratú rozettákat ragasztottam rá az alapra és a szalagra.

v14 (1 of 1) v15 (1 of 1)

A harmadik koszorú egy csodaszép bukszus alap. Nagyon szeretem használni ezt az alapot, egész évben üde és elegáns tud lenni vele bármilyen dekoráció. Ez a mostani méretében is dupla a másik kettőnél. Szintén virágostól beszerezhető. A boszis vonalat folytatva, úgy döntöttem készítek egy „igazi” boszi seprűt. A szétszedett szőlővessző alapból maradt egy csomó ágacska, nem akartam kidobni, így gondoltam seprű alapnak jó lesz. Megpróbáltam egyforma kis pálcákat vágni, kicsit kiegyengettem, majd egy természetben szedett faágra dróttal ráerősítettem. A bukszus felső részébe csipke szalagból kötözgettem masnikat alul hagytam lelógva, masni közepére egy rózsás rozetta dísz, és végül kapott egy hocus-pocus feliratot.

v19 (1 of 1) v17 (1 of 1)

Önmagukban is mutatós darabok, de persze nem lennék én, ha nem bolondítanám meg és csinálnánk egy igazán jó kis bejárati dekort. Az alap cement pokálba régi elszáradt szőlőkarók kerültek. Imádom nagyon rémisztő hatást lehet velük elérni  A seprű és a mű pókháló pedig elengedhetetlen kellékeim ilyenkor. A tökcsik pedig a ráadás.

Jó alkotást kívánok nektek!

Legközelebb is még halloweenezünk (remélem, hogy nem unjátok még), akkor lámpásokat készítek és egy igazán szuper látvánnyal bolondítom meg mindenszentek elő estéjét.

Design/ Styling : Magusics Vica

Képkeret, fekete műrózsa: KIK

Gyurma díszek: NőiCsizma Design

Kiegészítők, koszorú alap: HART Wedding Design

Fotók: Panamy

Helyszín: Villány –Szőlőhegy

Vica munkáit megtaláljátok a HART Wedding Design oldalon!

Még nem érkezett hózzászólás!

Hozzászólás most!