Last minute adventi naptár

Szerző: Asztalos Judit

Van egy állandó adventi naptárunk, amit akkor készítettem, amikor a fiam másfél éves volt. Varrtam, hímeztem napokig a kis zsákokat, aztán használtuk őket évről-évre 🙂 Tavaly elcsábultam a könyv alakú NCSD naptárra, idén pedig a klasszikus karácsonyi kivágatoknak nem tudtam ellenállni. Hozzátartozik a történethez, hogy nyáron többször rendeltem ebédet, aminek dobozát mindig egy papírzacskóban adták át. Sajnáltam kidobni, jó scrapperként elraktam, majd jó lesz valamire alapon. Úgyhogy amikor megláttam a kivágatokat már tudtam is, hogy eljött a szatyrok újrahasznosításának ideje 🙂

Szétvágtam őket és kis tasakokat hajtogattam belőlük, majd nemes egyszerűséggel dekoráltam a tasakokat a kivágatokkal. Néhányat díszítettem krétafilccel is, végül fehérre festett csipik kerültek rájuk.

A megtöltésükön nem kellett sokat gondolkozni, mert évek óta bevált lista van az adventi készülődés lépésiről a gyerekszoba ajtajának dekorálásától kezdve, a mézeskalács sütésen és a csizmapucoláson át, a szenteste meggyújtható csillagszórókig. A tasakok többségébe ilyen dolgok kerülnek, de lesz néhány családi program ( például fényvillamos, vagy kürtős kalács az adventi vásárban) és egy-két tasak apró meglepit (kisautót, diafilmet) rejt majd.

A zacskókat akár megmaradt karácsonyi csomagolóból is el lehet készíteni, de csomagoló-, vagy kreatív boltban készen is találtok szetteket.

 

Felhasznált termékek:

Klasszikus karácsonyi kivágatok

December napjai számokból

Még nem érkezett hózzászólás!

Hozzászólás most!