Harmónia

szerző: Tihany Tamara

Az év szava egy óriási találmány. Ali Edwards a project megálmodója, nem is engedem nagyon bő lére, sokan ismerik, sokan megírták, egyre elterjedtebb itthon is. Piroska is írt róla nemrég, itt a blogon., nézzétek meg mi az ő szava! 🙂

Én tavaly választottam először szót az évre, a FEL szót, ami ugyan magyarul nem hangzik olyan jól, de mégis, ez takarta legjobban az akkori terveim. Hogy mik is voltak ezek pontosan,  arról bővebben ITT olvashattok. És hát mit mondjak? Szuperül bevállt!! Őszre elkészült a tetőterünk, FElköltöztünk. FELálltam a kanapéról, befejeztem a tespedést, fogytam cirka 25 kg-t, és decemberre már nem egy kialvatlan, mackónacis zombi-anyu voltam, hanem boldog, kiegyensúlyozott dolgozó anyuka. Na, nem azért írom mindezet le, hogy dicsekedjek (DE 😀 ), hanem hogy bebizonyítsam hogy VALÓBAN minden fejben dől el, és hogy az első lépés mindig a felismerés, és a problémák megoldásához a tervek megfogalmazásán és persze a megvalósításán keresztül vezet az út. Rögös út, hosszú út, verejtékes út, nekünk kell végigmenni rajta, de ha már tudjuk merre akarunk menni tulajdonképpen, akkor az első lépést már meg is tettük. 🙂

Ennyi volt a női magazinokba illő lelkesítő beszédem 😀 , és akkor most térjünk is rá a mai projektre. Ami a 2017-es év szava. A tavaly elért eredmények szépek, és jók, de bőven van még hová menni, van még feljebb is ennél…De azért lássuk be, ez elég béna szó lenne idénre. Ezért inkább a harmónia szóra esett a választásom, mert ez remekül tükrözi, amit idén el szeretnék érni.

A harmónia számomra sok mindent jelent. Pl. szépséget…külsőt és belsőt egyaránt, tehát ez máris egy cél. Aztán jelent egyfajta egyensúlyt, mert a dolgok akkor lesznek igazán harmónikusak, ha mindenből éppen megfelelő arányú van bennük. Elegendő munka, elegendő  m i n ő s é g i  szabadidő, elegendő család, és elegendő ÉN. Tehát ez a második cél, egyfajta egynsúly megteremtése munka, család, és hobbi között. És a harmadik aspektus számomra, a harmónikus otthon elérése. Nem elég egy ház, ahol élünk. Hanem a házba kellenek párnák a kanapéra, függönyök az ablakba, képek a falra, s ezek is harmónikusan állnak össze, akkor máris otthon lesz a házból.

A tartalmi része tehát ennyi. Essen akkor még pár szó a technikairól is. Ha kattintottatok feljebb, akkor láttátok, hogy tavaly is egy hatalmas shaker box volt az oldalam, amivel lényegében a PL albumomat nyitottam meg. Nekem tetszett ez a megoldás, úgyhogy idén is emelett döntöttem. Egy pauszpapírra kinyomtattam egy rövid kommentárt, hogy egész évben szem előtt legyen mire is értettem a harmóniát pontosan, aztán egy albumelőlap fóliával összevarrtam, és flittereket szórtam a két lap közé. Utólag kissé elhibázott ötletnek tartom ezt, mert az albumelőlap fólia vonzza a flittereket, és mivel a két lap nincs egymáshoz ragasztva a flitterek keresztbe állnak a két lap között. Mindegy, végülis bele nem halok, de a tökéletességtől messze áll így. Az albumelőlap fóliára felragasztottam az akril harmónia szót, közvetlen a kommentárom fölé, alá pedig egy chipboard ág került. Ezután már csak pár apróság került ide-oda, és kész is.

IMG_9593.2 IMG_9597 IMG_9599 IMG_9601 IMG_9603 IMG_9604

Kívánjatok sok sikert a megvalósításhoz! 😉

 

Felhasznált termékek:

Harmónia akrilcsip: http://www.noicsizma.hu/termek/harmonia-akrilcsip-1046

Mini akril szív, ebből a csomagból: http://www.noicsizma.hu/termek/10-dolog-amiert-szeretlek-1065

átlátszó matrica: http://www.noicsizma.hu/termek/meses-az-elet-a5-os-matricaiv-896

ágacska chipboard: http://www.noicsizma.hu/termek/barkak-es-gyongyikek-738

 

 

 

 

3 hozzászólás

  1. Nagyon jó cél, sok sikert hozzá Tamcsi!  Az egyensúly nekem is volt már egyszer, a megvalósítás pedig nem is olyan egyszerű.

    • Tamcsi

      Köszönöm szépen! 🙂

  2. Gratulálok a tavalyi eredményeidhez, Tamcsi! Ispiráló volt amit írtál 🙂 És az oldalad is nagyon-nagyon tetszik 🙂

Hozzászólás most!