Tíz tavasz Tihanyban

Szerző: Suhai Hajnal

Készitettem egy albumot,  de nem gondoltam volna, hogy ekkora fába vágom a fejszémet, amikor nekikezdtem.Láttam egy album tutorialt az egyik német oldalon, amelyiknek az volt a különlegessége, hogy a készitö ( @mefunscrapt)  az album oldalait nem az album gerincéhez ragasztotta, hanem hozzá varrta és 10 darab dupla oldal van benne. Tetszett a varrás is és a 10 dupla oldal is, igy elterveztem, hogy évfordulónk lévén készitek egy TTT  azaz # tiztavasztihanyban albumot.

Az elején minden flottul ment, megvolt a szép textilbör a boritónak, a himzöfonal a varráshoz, sörkarton meg akad minden háztartásban :-), tü meg pláne. A tavalyi és az idei  tavaszi NCsD alkotócsomag is adott volt, amelyekhez még csatlakozott a "Selfie" alkotócsomag és még pár más kedvenc, régóta tartogatott scrapbook papir.  Mondjuk a "Selfie" alkotócsomagot még tartogattam volna, mert abból Tamara tavalyi tábori albumát szerettem volna elkésziteni, de olyan jól passzolt szinben a többi tavaszi papirhoz, hogy végül beáldoztam :-).

Az oldalpárokat fehér alapkartonból készitettem, a 12" lapokat félbe vágtam és a félbe vágott lapokat megint félbehajtottam- Ezekre ragasztottam a mintás scrapbook papirokat, amelyeket 5,75"x5,75"-re vágtam. A neheze akkor jött, amikor a fotókat kezdtem válogatni az albumhoz. Rengeteg fotó, egyiket ezért, másikat azért szerettem volna beletenni az albumba, hosszas  válogatás után megegyeztem magammal, hogy melyik fotó maradhat, de még hátra volt a szerkesztésük, a vágás, a nyomtatás. Végül 50 fotó maradt. Ez volt a legnehezebb, de az elkészült oldalak bevarrása az albumba sem volt seperces feladat.

Az oldalak elkészitésénel, festettem, pacáztam, pacsmagoltam,varrtam, de van oldal amelyet körberajzoltam fekete filccel, vagy csak körbevarrtam "Babettel" , de cérna nélkül. A kommenteket , szokásomhoz hüen, szócimkékkel oldottam meg, a férjem szerint ez lesz a "trademarkom" :-). Nem bánom, mert lehet, nem a hagyományos megoldás, de szeretem az ilyen kommenteket. Került az oldalakra pár chipboard, virág, matrica. Hogy mi mindent használtam, azt látjátok majd a poszt alján. 

Vaskos, de tartalmas és munkás album lett, ha majd már nem jövünk Tihanyba, számunkra ez az album lesz az, amelyiket lapozgatva emlékezhetünk az itt töltött szép tavaszi napokra.És most jöjjön pár fotó az albumról, albumból . Készitettem egy videót is, mert nem akartam visszaélni a türelmetekkel és a sok fotóval untatni.

U.i. az album videóját nézve jöttem rá, hogy valamit kifelejtettem :-),  pedig van, ahol még a helye is ki van jelölve annak a bizonyos dolognak. Utólag pótoltam, aki elsönek kitalálja, mi maradt ki, annak készitek egy kis meglepit :-). 

Felhasznált termékek:

Textilbőr

Alapkarton

Idén is lesz tavasz mini alkotócsomag

Selfie Papírkészlet

 

1 hozzászólás

  1. Csodás lett , Hajnal! 

Hozzászólás most!