Így ragassz pauszt!

szerző: Hulman Edit

Minidig is szerettem  különleges anyagokat használni. Az átlátszó fólia mellett a pausz a nagy kedvencem. Mikor megláttam a szuper színes pausz kivágatokat, rögtön tudtam, hogy ez nekem KELL kategória!

Sokan félnek tőle, mert nehéz szépen felragasztani-rögzíteni az oldalra. Nincs is addig semmi gond, amíg valamivel el lehet takarni a ragasztás helyét, na de mi van akkor,  ha nem tudjuk eltakarni? Nekem vannak bevált módszereim, de gondoltam kipróbálom az összes itthon fellelhető ragasztót és teszek velük 1-1 próbát!

Igaz, hogy nem ragasztás, de gyorsan és  egyszerűen lehet rögzíteni irodai tűzőgéppel a pausz kivágatot. Én nagyon szeretem ezt a módszert, színes tűzőgép kapcsot iis szoktam használni!

1

Nézzük akkor most már a ragasztókat!

Először a kifejezetten erre a célra szolgáló vellum ragasztóval kezdem. Egy fotót díszítettem a”szüret” felirattal.  Mivel tasakba került, ezért a két három helyen kicsit rámentem a rollerrel és kész, semmi nem látszik a ragasztóból.  Viszont, ha már a kezemben volt a vellum ragasztó, gondoltam kipróbálom nagyobb felületen is!  Nem tudom mennyit ad vissza a fotó, de azért látszódik a két csík, de nem vészes.

2-b 2a

A rolleres kétoldalú ragasztó esetén kis felületek, ugyanúgy viselkedik, mint a vellum ragasztó,  nem lehet észrevenni. Nagy felületen viszont már látszódik!

3

Jöjjön akkor a kétoldalas ragasztó! A feliratoknál nem is tudtam használni, mert nem tudtam olyan kicsi darabot levágni belőle, hogy csak a pauszon legyen. Viszont nagy felületen kipróbáltam, az eredmény magáért beszél. Látszik, nem kicsit!!

4

A következő legyen akkor a Media Glue… két-három pici pötty a szövegen, tökéletesen odaragad, icpi-picit felhullámosodik a ragasztásnál a pausz, de szerintem ezt csak mi vesszük észre! Ez  szuper! Viszont nagy felületen ez a ragasztó sem jó a pauszhoz.

5a 5b

és akkor jöjjön az én titkos fegyverem! 😀 A ragasztó spray!!! Nézzétek csak fóliára ragasztottam egy pausz levelet, hát nem csodás!! SEMMI  nem látszódik a ragasztóból ééééés a másik oldala is tökéletes. Természetesen itt is csináltam egy nagy felületű ragasztás (sötét és világos papíron) és jelentem, egyáltalán nem látszódik a ragasztás! 

page 6c 6d

 A ragasztó spray használatánál arra kell figyelni, hogy ahová a permet szóródik az tapadós lesz. Én egy dobozt használok ehhez, abban szoktam lefújni a pausz elemeket! Nagy felületű pauszt ragasztó spray-vel lehet a legszebben ragasztani, kisebb részeken szerintem a Media Glue és a ragasztó roller is tökéletesen működik, alig vagy egyáltalán nem lehet észre venni.

Remélem hasznosnak találtátok ezt a kis tesztet és aki eddig nem nagyon használta a pauszt, ad neki egy esélyt!

Felhasznált anyagok:

Pausz levél sziluettek http://www.noicsizma.hu/termek/pausz-level-sziluettek-926

Pausz címek http://www.noicsizma.hu/termek/pausz-cimek-tobb-szinben-929

Pausz geometrikus címek http://www.noicsizma.hu/termek/pausz-geometrikus-cimek-tobb-szinben-927

 

 

Még nem érkezett hózzászólás!

Hozzászólás most!