Itt a farsang, áll a bál…

szerző: Ranga Sophie

Minden évben kicsit nyugtalanul állok a farsangi időszak előtt, mert a gyerekek óvodájában egy hétig tart a mulatság. Minden nap más a tematika, amit persze nem kell szigorúan venni, de ezt magyarázzuk meg a gyerekeknek. 😀 Idén annyival volt könnyebb, hogy a három jelmezes nap után beiktattak egy táncházas, és egy ”nevelési értekezlet miatt zárva” napot is (ez utóbbiért még azt hiszem sosem voltam ennyire hálás 😛 )!

Szóval elindult a jelmezgyár két gyerekre. Találékony anyuka minden mozdítható holmit beépít, de pl. egy unikornis maskarához nem túl gyakori semmilyen alkatrész egy átlagos háztarásban. Mit tehettem, gyártani kellett egyet… vagyis kettőt… Egy kimiskárolt, készen kapható szülinapos hajpántot használtam alapnak. A Pinteresten találtam útmutatót a szarvacskához (https://hu.pinterest.com/pin/434245589057208412/), ezt varrtam meg elsőként. Mivel a tökéletességre törekedtem, befogtam Emília lányom is a munkafolyamatba, aki profin kitömte a szarvakat. A füleket filc anyagból szabtam ki, és varrtam meg. Ezután összeszedtem az összes NCSD virágomat, és ragasztópisztollyal a szarvacskák és a fülek után egyenként ragasztottam a hajpántra.

_MG_5890.1.1 _MG_5892.1 _MG_5897.1 _MG_5901.1 _MG_5910.1

Az állatos napra végül egészen egyszerűen megúsztam a készülődést: fehér harisnya, póló, egy övre erősített, kötélből készült lófarok, és hát a csuda fejpánt!

 

Felhasznált anyagok:

Magnólia virágok: http://www.noicsizma.hu/termek/magnolia-papirviragok-477#prettyPhoto

Nefelejcs papírvirág: http://www.noicsizma.hu/termek/nefelejcs-papirvirag-546

Mini rózsa: http://www.noicsizma.hu/termek/rozsa-10-mm-842

Rózsa: http://www.noicsizma.hu/termek/rozsa-25-mm-841

 

 

Még nem érkezett hózzászólás!

Hozzászólás most!