Kincsesládikó

szerző: Kocur Márta

Gondolom, nem vagyok vele egyedül, ha azt mondom, hogy a majd’ négy éves lánykám néhanapján hercegnővé válik. Ilyenkor felaggatja magára az összes ékszerét, ami a keze ügyébe kerül, és egyszerre 3-4 szoknyát is magára tuszkol – hogy a haját már ne is említsem…

Hagyom, hogy mit hoz ki magából, és félszegen mosolygok, amikor elém tipeg lábujjhegyen, hogy bemutassa magát. Édes cukorpofa, szerintem ilyenkor minden anyuka elérzékenyül, hiszen már ott tartunk, hogy a saját akarata és belső kis világa szerint egy általa hercegnősnek megítélt „kompozíciót alkosson”, majd ünnepélyes mozdulatokkal megmutassa magát a családnak.
Már egy ideje tervezem, hogy a kincseinek, azaz az ékszereinek készítek egy dobozkát, mert eddig a hajcsatos kosárkájában kaptak helyet. Anna szobájában a rózsaszín-krém-fehér szín dominál, ezért az ékszeres dobozt is rózsaszínre festettem le a Pentart Dekor Paint Softtal, majd rávittem egy réteg befejező lakkot is. Ezután olyan csupasznak éreztem a doboz belsejét, ezért gondoltam, kibélelem, hogy puhácska tapintása legyen. Sörkartonra méretre vágott vatelint ragasztottam, majd azt bevontam piros szaténanyaggal (hirtelen ilyet találtam itthon, amin nem látszott át zavaróan a vatelin). Így már egészen takarosnak tűnt, bár tudom, hogy ez csak számomra volt fontos. 😀


Először habos-babos, sokvirágos kompozíciót képzeltem el díszítésként a dobozra, viszont sehogyan sem illett Annámhoz, és hát a szobához sem. Végül a nagy gombos ikeás szőnyege adta meg az inspirációt hozzá (hogy mik vannak, nem? 😀 ), ezért a körös chipik mellett döntöttem, natúran hagyva, mintás scrapbook papírokkal kitöltve. Még egy-két apróság került fel rá, és késznek is nyilvánítottam a „kincsekkel” teli ládikót.

1 2 4 5 6
Anna nagyon örült neki, és a legnagyobb elismerés, amit kaphattam volna, az az volt, amikor másnap egy kedves barátunk jött el hozzánk látogatóba, és Anna büszkén a kezébe nyomta az ékszeres dobozát, majd ezt fűzte hozzá: „Nézd, Sanya bácsi, anyukám készítette nekem!”

Felhasznált termékek:

Geometrikus körök: http://www.noicsizma.hu/termek/geometrikus-korok-875

Királylányok álma: http://www.noicsizma.hu/termek/kiralylanyok-alma-228

Körcímkék: http://www.noicsizma.hu/termek/korcimkek-393

 

 

 

Még nem érkezett hózzászólás!

Hozzászólás most!