Mi így vagyunk Partyarcok

szerző: Belső Olga
Kemény hétvégén vagyunk túl, a tatai Víz, Zene, Virág fesztiválon (értitek, fesztiválon!) voltunk, hogy népszerűsítsük a scrapbookozást. Azt előre sejtettük, hogy a fesztivál körülmények nehezített pályát jelentenek, de nekünk a scrapbook az szent, mi azért bármit megteszünk, hogy minél többen úgy érezzék, lehet, de nem érdemes e nélkül élni. Na jó, kezdetnek megelégszünk azzal is, ha felkeltjük az érdeklődést, sok emberrel megismertetjük ezt a hobbit. A függőség majd úgyis jön magától.

A terv az volt, hogy aki szeretné, azt lefotózzuk, majd a fényképéből elkészítheti a saját 6×6 inch-es oldalát. Ő adja az arcát és a kreativitását, mi pedig a hozzávalókat és a know-how-t. Edit fotózott, az új kis Selphie típusú masinájából pedig 2 perc alatt meg is érkezett a szuper minőségű fénykép. Kriszta, Juli, Kata és Kalib pedig az alkotásban segédkezett. Felvázoltunk néhány alapszabályt, elmagyaráztuk, hogy hogyan tudják a figyelmet odairányítani, ahová szeretnék. Megmutattuk a rengeteg papírt, virágot, dekortapaszt, díszítőelemeket, és azt is, hogy hogyan tudják ezeket használni. Külön a fesztiválra terveztünk felirat chipboardokat is, a legnépszerűbb természetesen a Víz, Zene, Virág 2014. volt, de nagyon szerették a hullámos kottát is.

10466932_885909591424268_306620148_n

A tatai Öregtó partján, a nyugalmi körülmények között festői, most viszont inkább gyerekektől hemzsegő kastélyudvarban állítottuk fel az asztalainkat, összesen nyolcat. Ennek ellenére sokszor kellett várakozniuk az érdeklődőknek, hogy felszabaduljon egy hely, leülhessenek alkotni.

IMG_3301

IMG_3322

IMG_3249

Volt, aki csak odapenderült, gyorsan feldobott pár virágot a fotó köré, és már ott sem volt, de nem ez volt a jellemző. Sokkal inkább az, hogy amint leesett, hogy itt tényleg kreatívnak kell lenni, milliónyi megoldás létezik, és csak rajtuk múlik, hogy milyen lesz a végeredmény, izgalomba jöttek, majd elmerültek, és a külvilágot kizárva gondolkodni, alkotni kezdtek. És akkor azt éreztük, hogy ez az, ezért vagyunk itt.

IMG_3466

IMG_3459

Személyes kedvencünk ez a fiatal pár volt, a férfi és a nő is leült alkotni, és ugyanabból a fényképből két teljesen különböző: egy igazi férfias, és egy igazi finom, nőies oldal készült. Mindketten élvezték az alkotást, majdnem egy órán át játszottak elmerülve.

IMG_3303

Elfogyott vagy 50 scrapbook papír, több kilométer dekortapasz, sok száz virág, több tucatnyi dekorgomb, maréknyi félgyöngy, flitter és strasszkő, egy egész cukrászdának is elég csipkepapír. Beszéltünk sok-sok emberrel, dögönyöztünk sok aranyos kisgyereket (minden alkotó nő mögött egy türelmes férj áll), láttunk, igazgattunk több tucatnyi első művet és iszonyatosan elfáradtunk. De mindent egybevetve remekül szórakoztunk, mert mégiscsak a hobbinkkal foglalkoztunk, és ezzel örömet szereztünk másoknak is.

IMG_2353

Hát így fesztiválozik egy scrapfüggő.

aláírás

Még nem érkezett hózzászólás!

Hozzászólás most!