Nagypapa

szerző: Ranga Sophie

Egy kicsit a hónap elején ragadtam. Mindenki gőzerővel az ünnepekre készül, én most mégsem karácsonyi témát hoztam.

Halottak napja környékén elővettem a régi családi képeket. Elidőztem felettük, mert eszembe jutottak a ma már legendává lett történetek, amiket még nagyapámtól hallottunk a nagy családi összejövetelek alkalmával. Az ő emlékére készítettem ezt az oldalt.

Nehezen tudtam választani a jobbnál jobb régi fotók közül, végül olyanok mellett döntöttem, amik igazán jellemzőek voltak rá: focizott, bringázott, ejtőernyős volt a háborúban, farmert hordott, szóval egy hipster volt, na.

IMG_7148.1 IMG_7164.1

Az oldalhoz felhasznált anyagokkal a ”régiességet” szerettem volna hangsúlyozni. Újságpapírt öregítettem kávés megoldással (egy adag kávéban megmártottam a papírt, és 4-5 percre 100 fokos sütőbe tettem) A kép alatt egy eredeti, 1800-as évekből való családi anyakönyvi kivonat másolata van, és régi gombokat is szereztem anyukám varrós dobozából. Az alapkartonon egy írásos stencilt használtam vízjeltintával. A fotók nagyon tetszettek a filmszalagos keretben, amit ritkán látok így használni, pedig nagyon mutatós.

IMG_7194.1

IMG_7157.1 IMG_7170.1

Nézegetem, és örülök, hogy elkészítettem… mosolygok, ha ránézek, mert eszembe jut remek humora, és amit mindig mondott: „Ha lócitromot láttok, jussak eszetekbe!”

Még nem érkezett hózzászólás!

Hozzászólás most!