Nyaklánc gyurmalevélből

szerző: Bardócz Évi

A korábban megszokott módon albumokhoz használt gyurma díszítő elemek ezúttal ékszer alapként jutnak főszerephez. Nem hiszed? Próbáld csak ki!

Hozzávalók:
matt akril festék
matt lakk
puha ecset
drót
csomófogó
stopper
gyöngyök a kedvenc színeidben

A leveleket tartalmazó csomagon kívül bármelyik másikat is választhatod, ám arra ügyelj, hogy minél vastagabb legyen a figura, amit használni szeretnél. Ez a drót átfűzésénél lesz lényeges, hogy ne repedjen el az anyag. Alapvetően a gyurma kisütés után már nem formálható, ám óvatosan, gombostűvel ki lehet "fúrni", hogy aztán az előre kifúrt lyukon át tudjuk vezetni a drótot. Nem biztos, hogy elsőre menni fog, nekem is elrepedt pár, mire sikerült.
 
IMG_3345ncsd

A gyurmát sima matt akril festékkel festettem le, két rétegben, ám mindenképpen le kell kenni még legalább egy réteg matt lakkal is, mert az akril nem tapad meg jól a gyurmán, védeni kell a festést. Lakk nélkül a körmöddel le tudnád szedni az egészet.

IMG_3346ncsd

Ha le vannak festve a levelek és át vannak fúrva, már csak fel kell fűzni a drótra a gyöngyökkel. Ezek elrendezése egyáltalán nem kell, hogy szimmetrikus legyen, sőt. Annál izgalmasabb, minél egyedibb és "szokatlanabb" az elrendezés. Kb 5-6 cm hosszú szakaszt díszíts ki kedved szerint, majd a két végére tegyél egy-egy csomófogóba rejtett stoppert. 

Aztán már csak a lánc kell rá és a kapocs, és már kész is!
 
IMG_3351ncsd
IMG_3356ncsd
 
Évi munkáit megtaláljátok a Pure design by bardoczeva oldalon!

Még nem érkezett hózzászólás!

Hozzászólás most!