Rózsás doboz

szerző: Bardócz Évi

A korábbi gyurma díszes nyaklánc után most újra ugyanazt az anyagot vettem elő, ám ezúttal egy unalmas fa dobozt dobtam fel kicsit. 

A hozzávalók:

gyurma rózsa formájú dísz
DEKOR PAINT SOFT – szürke színben
fa doboz
antik paszta
színtelen wax
ecsetek
 
Kezdetnek alaposan lemostam a dobozt, majd egy olyan részére, ahol arányosnak láttam, felragasztottam a rózsát. Ehhez hobbiragasztó, ragasztópisztoly, de akár a sima pillanatragasztó is megfelel, én utóbbit használtam.
 
IMG_0063
IMG_0064
 
Amikor stabilan megkötött a ragasztás, akkor az egészet lefestettem egyöntetűen szürkére, két rétegben. Száradás után először kicsit megcsiszoltam az éleket egy körömreszelővel, majd színtelen waxszal töröltem át az egész dobozt.Erre azért van szükség, hogy könnyebben vissza tudjam szedni a sötét színt később.
 
IMG_0067

Ezután jöhetett az antik árnyalat, amit a rózsánál egy kisebb fejű ecsettel hordtam fel, hogy milyen kis mélyedésbe jusson belőle.

IMG_0069
Az utolsó lépés pedig az, hogy mindenki saját ízlése szerint visszatörölje a sötét árnyalatot, ehhez csak egy puha rongyra van szükség és türelmere. Ha nem érzitek elégnek, akkor színtelen wax segítségével majdnem teljesen eltávolítható akár az egész felületről. És akkor tényleg csak a rátétet emeli ki.
 
IMG_0075
IMG_0073
Érdekes a hatás, ha figyelembe vesszük, hogy a nagy törölgetés miatt lejöhet a gyurma felületéről a szürke szín is, és előtűnik a fehér. Ez azért szerencsés ebben az esetben, mert csak még jobban kiemeli a kiemelkedő részeket, más esetben ehhez fehér festékre és szárazecsetes technikára lett volna szükség.
 
Évi munkáit megtaláljátok a Pure design by bardoczeva oldalon!

Még nem érkezett hózzászólás!

Hozzászólás most!