Shadowbox, kicsit másképp…

szerző: Réti Virág

Eddig úgy alakult, hogy nem nagyon használtam chipboard backgroundokat az alkotásaimban, azonban ennél a projektnél ez kézenfekvő volt. Valami különleges oknál fogva a shadow boxot sem próbáltam még.

Ismét egy olyan ötletet hoztam, ami tőlem kicsit rendhagyó. És nem csak azért, mert csupa olyan dolog került elő benne, ami számomra is újdonság volt. Hanem azért is, mert egyetlen paca, folt és mixed media elem sem került az oldalra, ami tőlem azért nem megszokott.

Hol is kezdjem a történetet?

A nagy karácsonyi készülődésben az általam „olcsó bolt”-nak nevezett, mindent fillérekért áruló üzletek egyikében szert tettem egy tálcára. Természetesen nem a konyhába szántam, ez már a megvásárlás pillanatában is világos volt számomra. Próbálgattam, hogy mit lehetne kezdeni vele és ekkor ugrott be, hogy a tálca kialakítása olyan, mintha a shadowbox egy szekciója lenne. Innentől kezdve egyértelművá vált mi lesz a sorsa. Keresgéltem, hogy milyen papírkészlet lenne megfelelő a választott képhez és egyszer csak megakadt a szemem Edit gyönyörű damaszk mintás chipboardján, amely tökéletes megoldásnak bizonyult, kiváltva a hátteret.

Mikor készen lett a „mű”, megmutattam a páromnak, akinek ez volt az első kérdése: Hát ez meg mi?
Erre magabiztosan rávágtam: Shadow tálca. 😀

Nézett rám értetlen szemekkel, de nem kért további magyarázatot. De legalább én tudtam, hogy miről beszélek.

Az elkészítés mindössze 20 percet vesz igénybe és szerintem nagyon látványos az eredmény.

IMG_2135

Itt találjátok hozzá a tutorial videót:

 

Még nem érkezett hózzászólás!

Hozzászólás most!