Steampunk másképp

Szerző: Ranga Sophie

Elképesztő, de képzeljétek, van olyan, hogy az embert a Pinterestre feltöltött munkái alapján keresik fel. Szerintem úgy egy éve nem tettem fel semmi újat, ennek ellenére, és kisebb nyomozás árán megtalált egy debreceni hölgy, hogy a fiának készítsek steampunk stílusú oldalt.

Nem jellemző rám ez a stílus, bár nem is áll olyan távol… Azért első hallásra én is igyekeztem a Pinteresten inspirálódni, de a hölgynek egészen konkrét elképzelései voltak, így pl. egy liftelés nem jöhetett szóba.

Gyakran tapasztalom megrendeléseknél, hogy sok, látszólag össze nem illő, de a személy számára fontos elemet szeretnének egy alkotáson látni. Hát, elmondhatom, hogy ez nem egyszerűsíti a dolgot, de a másik oldalról teljesen helytálló igény. Biztos én is így kérném! Sokat morfondíroztam, hogyan oldjam meg a zenei és BMX-es múlttal rendelkező, Amerika Kapitány és Trónok harca rajongó fiatalember steampunk oldalát, de elengedtem az egységességre való törekvésem. A kapocs a fiatalember, ami végül is nem is olyan rossz, tekintve, hogy ez volt a feladat 😀  Ami a stílust hozta, az pedig a tömérdek rozsdásított fogaskerék, és az oldal színvilága.

 A tégla mintás papírra pecsételtem és lazán, festőkéssel gessoztam. Az egész alapot egy rétegelt lemezre ragasztottam, még a többi elem rögzítése előtt. A fotókat kérésre helyeztem el ebben a formában. Az átlót követve pakoltam a fogaskerekeket és a többi díszítést, mint pl. a gitár és a feliratok. A fotók alá gézt és különböző papírokat rétegeztem.

Nagyon izgalmas felkérés volt, és örülök, hogy eleget tudtam tenni minden igénynek! Nem utolsó sorban pedig , újabb rajongókat szerezni a scrapbooknak 😉

Felhasznált anyagok:

Fogaskerekek

Feliratok

Hangjegyek

Hangszerek

Még nem érkezett hózzászólás!

Hozzászólás most!