Sweet&sour

szerző: Garabics Niki (Kakukkmanci)

Ez egy savanyú fotózás volt. Na, jó, nem a hangulatunkról beszélek, azzal nem volt semmi probléma, hanem a citromról, amelyet kislányom kezébe adtam. Az ötletet a nemrégiben vásárolt citromos ruhácskája adta. Ő (megint) nagyon édes volt, de a citrom…hát az elég savanyú, így készültek nagyon cuki fanyalgós fotók is. Most azonban egy egyszerűbb fotót hoztam, mert imádom az olyan beállításokat, mint ez. A fej egy kicsit lefelé néz, így gyönyörűen kirajzolódik a szempilla és a szemöldök íve.

Az oldal nem annyira technikás. Ceruzával először random köröket rajzoltam, majd a körívek mentén stencileztem, festettem fekete és sárga festékkel. Nem vártam meg míg az egyik festék megszárad, mert szerettem volna szép, összefolyó pacákat. Azt hiszem sikerült. Nem használtam hőlégfúvót, hagytam, hogy a maga természetes módján száradjon meg a festék. (Ez tartott a leghosszabb ideig az oldal készítése során.) Addig kiválogattam a papírokat, köztük citromosat is. A fotóelőhívás minősége sajnos nem lett a legjobb, de nem bánom, mert az egyetlen kilógó elem az oldalamon a halványzöld, csíkos papír, amelyet a fotó tónusához választottam. A halványzöld vonalat nem is erősítettem tovább.

A feliratot fekete tustintával írtam vellumra, majd körbevágtam. Ami (nálam) új elem, hogy jó sok és még egy picivel több 🙂 cérnát használtam. A köröket és a citromkarikát „körfirka” chipivel, míg a designer papíron lévő citromok leveleit a „leveles ág” backgrounddal tettem hangsúlyosabbá. Hát így. 🙂

Adjatok a gyerekek kezébe citromot, ti pedig ragadjatok fényképezőgépet, mert a kacagás és a cuki fintorok tuti nem maradnak el!

IMG_1718 IMG_1721 IMG_1722

1 hozzászólás

  1. Huh, tavaly görögdinnye evős képek készülek, idén lehet,hogy behelyettesítem citromra 😉 Tökjó ötlet és az oldal is!

Hozzászólás most!