Születéstől születésnapig

Szerző:Győri Erika

Rajta volt a listámon, hogy a kislányomról is készítsek egy olyan albumot, melyben minden hétről egy fotó szerepel olyan fotókkal, melyeken csak az arca látható. A nagyobbik gyerekemről is csináltam korábban ilyen albumot, nagyon gyakran nézegetjük. Izgalmas látni, hogy változott hétről hétre, hónapról hónapra. És ennek analógiájára olyan albumot is szeretnék készíteni, melyben minden évből, a szülinapjuk környékéről lenne fotó. De az egy másik történet.

A Kishercegnő alkotócsomag kitűnő választás egy kislányos albumnak.

Kicsit rendhagyó, hogy gyakorlatilag két borítója van az albumnak, két-két kemény borító elől és hátul. A külső bele van csúsztatva egy textil borításba, amihez felhasználtam az alkotócsomag plüss anyagát és rózsás szalagját. Mint egy füzetborító, hogy megvédje, ami benne van, az albumot. Szintén kartonra készült címlappal, az oldalakon a fotókkal, és az utolsó, záró lappal, ami szintén karton. Utólag annyit javítanék, hogy hátul nem kettő, csak egy sörkarton lenne, mert az is elég.

Spirállal fogtam össze a lapokat, praktikus, tartós és jól lapozható megoldásnak találom.

Az is rendhagyó, hogy fólia oldalakat kapott az album. Ennek több oka is volt. Egyik, hogy az alkotócsomag rózsaszínségét tompítsam, és a fehér lapok erre nem tartottam elégnek. A másik, hogy sokfotós albumról lévén szó (52 fotó kerül bele), a papírokban ne vesszen el a tartalom. Ugyan emiatt pedig minimális díszítést használtam. A díszítés a papírokból előállított, a fotók méretével megegyező kártyák, rajtuk chipboard vagy matrica.

Egy oldalra két fekete-fehér fotó és egy kártya kerül, az oldal közepére, egymás mellé sorban. Mivel az oldal alapja átlátszó, a rögzítésnél ügyelni kell arra, hogy (nagyjából) egymás mögé kerüljenek a képek és a kártyák a lapok két oldalán, így kitakarják egymást. Közbeszúrtam néhány pausz oldalt is, melyek szintén kevés, de azért kicsit hangsúlyosabb díszítést kaptak az alkotócsomag csodaszép chipboard kártyái és dekorgumi kivágatai által. A fotókra nyomtatott számokat ragasztottam, melyek a hetek számát hivatottak jelölni.

A fényképválogatással még nem végeztem, így egyelőre nyomtatott képeket tettem utalás jelleggel néhány oldalra. Terveim szerint március közepéig naprakész leszek az albummal, a szülinap után pedig a még hiányzó heteket is feltöltöm.

Örömmel készítettem az albumot. És öröm lesz újra és újra elővenni.

A kimaradt papírok, szalagok, textil, matricák és filc anyag egy kisebb albumra még elegendőek. Chipboardokkal kiegészítve valószínűleg ajándék fog készülni belőle.

Az alkotócsomagból kiemelt kedvenceim voltak a papírok, a plüss (azért nem ártana órákat vennem Fraupestertől a varrását illetően), a matricák és chipboardok.

Örömteli alkotást kívánok nektek is!

Felhasznált termékek:

KishercegNő alkotócsomag

 

 

Még nem érkezett hózzászólás!

Hozzászólás most!