Tárgyfotózás II. / Fénysátor

szerző: Válint Beáta

Aki szeret albumokat, faliképeket, és egyéb apró tárgyakat készíteni, és ezek képét szeretné megosztani ismerőseivel is, azoknak nagy segítség lehet egy fénysátor készítése otthonra.

A kivitelezése egy kreatív embernek nem okozhat gondot. Egyszerűen vegyél egy nagy kartondobozt, vágd ki három oldalát, úgy, hogy csak a széle maradjon meg, majd a lyukakat fedd be pausz papírral. Legalább A3-as pausszal dolgozz oldalanként, mert a toldás árnyékot vethet. Ezután ragassz gyurmaragasztóval (azért, hogy cserélhető legyen) egy hosszú fehér matt papírcsíkot a hátlapjára, úgy hogy kifusson a dobozból, a szélessége pedig pontosan illeszkedjen a dobozba.

Gyönyörű szórt fényt fogsz kapni a dobozban, amit használhatsz kint az árnyékban, de akár az étkező lámpa alatt is készíthetsz vele szép képeket. Ha verőfényes napsütésben használod, további árnyékolás szükséges, amit akár egy fehér kendővel is megoldhatsz.

A fényképezőgépet állítsd időzített exponálásra, ha nincs asztali állványod, pár könyvet is használhatsz helyette. A hatás akkor lesz a legszebb, ha a tárggyal azonos magasságban fotózol.

Én sokszor használom ezt a fényképezési módot, ha azt szeretném, hogy semmi se vonja el a bemutatandó tárgyról a figyelmet. Drámai hatást lehet elérni, ha háttér-papírnak fekete színt választasz.

20150115_095252 20150115_095233 _MG_5837

Jó szórakozást az elkészítéséhez, és várjuk a csodás képeket!

Bea munkáját a My Shiny Studio blogon tudjátok követni! 🙂

Még nem érkezett hózzászólás!

Hozzászólás most!