Töklámpások másképp

szerző: Magusics Vica

Végére értünk az általam oly nagyon kedvelt halloween témának. Befejezésül egy klasszikus töklámpást és beltéren is egyaránt használható asztali lámpást gondoltam újra a NőiCsizma csipijeivel. És természetesen szerettem volna ha még utoljára a gyönyörű tököcskéim is ismét modellt állnak. 🙂
Én nagyon szeretek új dolgokat kitalálni, kísérletezni az anyagokkal, textúrákkal, hangulatokkal, így megint evidens volt, hogy egy merőben új töklámpást próbálok ki.
Az ötlet, hogy a tök alapba diorámát (más néven 3D-s makettet) készítek nem új keletű. A scrapbookban is igen népszerű ez a vonal.

d1 (2) d1 (3)

Elsőre egy egyszerűbben kivitelezhető témát válsztottam, mert nem tudtam hogy fognak megmaradni a csipik ebben a „nyálkás” közegben.
Kellemesen csalódtam. Nagyon szépen megragadtak és a helyükön is maradtak.
Az elkészítés a szokásos módon indul, először a tök kalapját vágjuk le vagy alul vágunk nyílást kinek amelyik szimpatikusabb. A magok kivételét követően, én egy picit jobban lekaparom belül a héját, így könnyebben lehet a mintákat faragni. Nem használok speciális tökfaragót, egyszerű késsel formázom.
Edit chipboardjai közül egy kaput („kapu és indák csomag”) és ablakokat („ablak a kertre”) használtam. A csipik körvonalait felrajzoltam a tökre, majd szépen kivágtam. Mivel a körvonalak látszódtak a kivágás után, és az alkoholos filc leszedésével nem akartam bajlódni, így találtam ki, hogy akkor a rajzokkal kiemelem a beragasztott elemeket.
Ragasztáshoz mind a csipit mind pedig a kivágott kereteket is bekentem, biztos ami biztos alapon. Megint patronos azaz ragasztó pisztollyal garázdálkodtam. Egy tipp. Mivel a tök nem egyenes felületű, a csipik pedig azok, így egy picit behajlítottam őket, hogy pl.: az ablakok szépen rásimúljanak és illeszkedjenek a kivágott formához.
Ezt követően megrajzoltam amit gondoltam, ragasztottam az ajtó mellé a  tököcskés chipboardokból, majd előkaptam a PENTART antikoló pasztáját (bitumen). Mindent bekentem…izgultam, mert tök felületén nem tudtam hogy reagál, de itt sem volt semmi különös. Nem fixáltam, mert egy idő után „rászárad” azaz egy picit megköt a paszta. Mivel nagyon belejöttem mindent bekentem. A végeredménnyel nagyon meg vagyok elégedve. 🙂

d1 (5)

A másik két lámpás közül az egyik, egy egyszerű befőttes üveg verzió. Itt is  rámentem a pasztával az üvegre, ami egy sejtelmes hatást adott, ha a mécsest bekapcsoltam. Ennél a változatnál csak a tökcsis chipboardokat használtam. Nagyon megtetszett ez az egyszerű megoldás, mert szerintem látványos hatást tudunk elérni vele.
A harmadik tulajdonképpen nem a klasszikus lámpás, sokkal inkább asztal dísz. Szeretem a búrákat, mostanában sok búrás dekort kérnek tőlem a megrendelők, így kipróbáltam egy egyszerű halloween változatot is.
Ennél a verzíónál is a kapus és tökös csipik kerültek felhasználásra.
Egy karton dobozkára ragasztottam fel őket, majd bevontam zuzmóval. Mohával is remekül mutat. A száraz virág dekor helyett – a mini fa – használhattok egyszerű faágakat is. Búrával vagy anélkül is szép dísze lehet asztalunknak.

d1 (6) d1 (7) d1 (9) d1 (10) d1 (12) d1 (13) d1 (14) d1 (15)

Köszönöm, hogy most is velem tartottatok. A következő alkalommal azaz két hét múlva, egy esküvői dekor elkészítésèbe avatlak be benneteket, amelyet az otthonotokban és egy esemény alkalmával is elkészíthettek vagy hasznàlhattok!

Design, Styling: Magusics Vica
Fotók: Panamy
Eszközök: HART Wedding Design
Helyszín: Panamy Photo Stúdió

Vica munkáit megtaláljátok a HART Wedding Design oldalon!

Még nem érkezett hózzászólás!

Hozzászólás most!