A házimacska esete az arany díszítőelemekkel

szerző: Posta Júlia
Folytatjuk cikkünket az arany trendről.

A kevesebb tehát több! De, mivel és főleg hogyan fűszerezhetjük aranyossá scrapbook oldalainkat? Szinte minden, ebben az évben kiadott papírkollekcióban felbukkan az arany, az aranyozás. Rengeteg arany kiegészítőből választhatunk a piacról, az arany tortacsipkétől, a kaparós matricán át az arany epoxy félgyöngyökig. De kis festékkel, miszteléssel, hődomborítással gyönyörű kiegészítőket készíthetünk otthon is.

10455114_10152498162074551_858679896274720209_n

A felhasznált anyagok mennyisége rajtunk múlik, de azért nem árt egy-két szempontot figyelembe venni oldalaink tervezésekor. A témában kutakodva találtam rá Ashley Calder remek cikkére, aki egy azon oldalon mutatja be, miként játszhatunk az arany kiegészítőkkel attól függően mit akarunk kiemelni. Szerintem nem bánja, ha megosztom veletek:

Az alapoldalon többféle árnyaltú aranyat használ, keveri a technikákat, anyagokat is. Arra bátorít, mi is tegyünk így, hiszen a különböző textúrák és árnyalatok teszik mozgalmassá, érdekessé az oldalt.

gt21a

A legfelső, házikós szövegbuborékban a házikót akril festékkel festette be, a buborék maga pedig gyárilag domborított karton. A napocskás szövegbuborék mistel aranyozódott, a napocska hődomborítás eredménye. A kis makk festékszórótól aranylik…

gt22a

gt23a

Attól függően, hogy mit akarunk kiemelni az oldalon,”megvilágíthatunk” különböző részeket:
Az első verzióban a címen van a hangsúly, ezt akarjuk kiemelni, de ez a technika segíthet a történet elbeszélésében is. Itt például az arany házikó jól tükrözi, miként gondolhat egy házőrző macska az otthonára. A fenti kompozíció a journaligot/képleírást helyettesíti.

Végül, a „megvilágítás” technikája szolgálhat ara is, hogy körbevezesse a néző szemét a fontos elemeken. Figyeljük meg, hogy itt nem a történet szempontjából érdekes elemek (fotó, címfelirat, házikók) a hangsúlyosak, hanem az azok mellé helyezett díszítő elemek irányítják oda tekintetünket.

gt25a

aláiras1

 

Még nem érkezett hózzászólás!

Hozzászólás most!