A legszebb hóesés – Albumborító kitépett könyvlapokból

szerző: Belső Olga

Eredetileg úgy volt, hogy egy vintage virágot fogok bemutatni nektek, csakhogy túl erős volt a késztetés, hogy AZONNAL albumba rendezzem a téli szünetbeli soproni-bakonyi utazásunk fotóit. És akkor rájöttem, hogy az előttem fekvő kitépett könyvlapok mennyire illenek a havas soproni erdő „színvilágához”. Már amennyiben a fekete-fehér egyáltalán színvilágnak tekinthető. Innen jött az ötlet, hogy egyszerűen bevonom velük az albumot.
Fecnikre tépkedtem a könyvlapokat, majd dekupázs ragasztóval felragasztottam az albumra. Alatta-fölötte is kell ragasztózni, az a biztos – ugyanakkor örömmel jelzem, hogy az albumborítóm így egyben vízálló is lett, bár gondolom, ez egyáltalán nem követelmény. Hanem mellékhatás.

DSCF3303 DSCF3304 DSCF3305

Ez után lefestettem fehér akrilfestékkel az egész borítót, majd repesztőlakkal, és száradás után ismét fehér akrilfestékkel, majd itt-ott pár hópihét is felkentem struktúrpasztával, sablon segítségével.

DSCF3306 DSCF3308

Ez után már csak a díszítés volt hátra. A fenyősort fekete kartonból vágtam ki Sizzix segítségével, és itt-ott lekentem hópasztával. Az album széleit kissé megtintáztam barnás és szürkés tintával, hogy vintage hatást keltsek. Szükség volt még egy fém hópihére, egy NCsD Design címkére a karácsonyi legek csomagból, az évszámot pedig a december napjai chipboard csomagból raktam ki feketére festve, hópasztázva.

DSCF3310 DSCF3322 DSCF3323 DSCF3327

Nyilván az album belsejét is kitépett könyvlapokkal díszítem majd, megmutassam?

 

Felhasznált termékek:

Karácsonyi legek címkecsomag

December napjai számokban

1 hozzászólás

  1. Nagyon klassz lett, és nanáhogy mutasd! Ui: En egyszer hasonlo technikaval vontam be egy fadobozt, csak nem papirlapokkal, han belyegekkel.

    Your comment*

  2. […] múlt héten láthattátok Kalib albumát, amelyen csodásan mutatnak ezek az össze-vissza ragasztott/dekupázsolt lapok. […]

Hozzászólás most!