Adventi készülődés

szerző: Csete Zsófi (Zs'art)

Szeretem a szokatlan dolgokat, megrögzötten kutatom az újdonságokat. Réges-régen láttam valahol, talán a Pinteresten olyan karácsonyfadíszeket, amik nem a hagyományos értelemben vett díszítők voltak. Persze rögtön megihlettek, a kivitelezés mégis sokáig váratott magára. Az inspirációt a fejemben élő régi kép és a NőiCsizma Design apró chipboardjai adták, így születtek a díszek, amiket akár a fenyőfára, akár ajándék mellé is tehetünk.

A fa orsón lévő díszeknél az alapozással kezdtem. Először a Pentart Dekor Soft festékei közül a krémfehérrel kentem le, majd a krémfehérhez kevertem egy pici mogyoró színt, és így már jobban tetszett a végeredmény, szebben mutatott a kiválasztott papírokkal. A chipboardok kiválasztását befolyásolta az orsó mérete: azt a négyet használtam, ami szépen elfért rajta. A chipikhez papírokat válogattam, apró fecnik, maradékok is elegendők, hiszen az egész papír, amivel körbetekertem az orsót 3,5×8 cm volt. Így szépen körbeborította az alapot. Hanyag módon arany zsinórt tekertem körbe az orsón, majd egy kis masnit készítettem ugyanabból a szalagból. Végül rákerült a festetlen chipi, és az ékszerkellékek: szerelőpálcára fűzött üveggyöngy, gyöngykupakkal lezárva. A koronát az elmaradhatatlan bojt adta meg. Az elkészítés csak a miniatűr méretek miatt tartott tovább, de végtelenül egyszerű, és ezerféleképpen variálható.

11 12 13

Mivel vasárnap már advent első vasárnapja lesz, készítettem egy adventi koszorút is, természetesen szintén NőiCsizma csipikkel azt is 🙂

54 53 52 55

 

Zsófi csodaszép alkotásait megnézhetitek facebook oldalán és blogján is. 🙂

Még nem érkezett hózzászólás!

Hozzászólás most!