Az ötödik szülinap

szerző: Garabics Niki (Kakukkmanci)

Már terveztem egy ideje, hogy a kislányom szülinapi fotóit albumba rendezem, de mindig csak tologattam magam előtt ezt a projektet. Valahogy nem éreztem rá, hogy mi lenne a megfelelő forma.

Azonban, amikor kiderült, hogy áprilisban a főszerep a formaalbumoké lesz, egyből tudtam, hogy eljött az én időm! Természetesen a banner chipboard albumra esett a választásom. Aztán amikor a kezembe fogtam a natúr albumot egy ideig csak nézegettem azzal, hogy: oké, ez most itt van, de hogyan is kezdjek bele? 🙂 Karikás albumot ugyanis még sosem csináltam.

Aztán pár perc ráhangolódás után özönlöttek az ötletek és az elképzelések. Be kell vallanom nektek, hogy ahhoz, amit majd a videón látni fogtok – Edit szavait idézve – igen csak ki kellett lépnem a komfortzónámból, ugyanis ennyire csajos, ennyire rózsaszín és ennyire „bohém” albumot még nem csináltam.

Egy ilyen formaalbumban elképesztő lehetőségek rejlenek. Először állhat függőlegesen az album, vagy vízszintesen, aztán megcsinálhatjuk könyvszerűen, vagy notesz szerűen lapozhatóra akár. Az is egy kérdés volt számomra, hogy milyen irányban álljanak a különálló oldalak. Nálam végül minden oldal egyforma. A portré elrendezést választottam, mert arra gondoltam, hogy – ha úgy tartja kedvem – egy szalagra egymásutánban felfűzve az oldalakat igazi girlandot tudok belőle készíteni.

Aztán azon kaptam magam, hogy egy-két oldalnál a fotó alatt úgy rétegeztem a papírokat, mintha legalábbis hagyományos oldalt készítenék :). Miért ne? Ha a karika elég nagy, hát hajrá! 🙂

IMG_0937

Az oldalak közé ilyen- olyan elválasztókat tettem. Például: kisebb tag-eket, pauszra nyomtatott fotót, egy szétszuperált műanyag ajándékzacskót (természetesen formára vágva), Pink Paislee flamingós fóliát, vagy Sizzixel formára vágott arany papírt.

Amit még fontosnak tartok megemlíteni, hogy majd egy évvel ezelőtt a lánykám tortájára készített díszítőket: az ötös számot, a tortán lévő bannert, illetve a szülinapi csákója egy darabját is díszítőelemként használtam az album készítése során.

Készítettem az albumnak egy papírtasakot, mert így könnyebben el tudom helyezni majd a szekrényen a többi album között.

IMG_0866

Az albummal igyekeztem a kiscsajos, a csillivillis ötödik szülinapi parti hangulatát idézni. Remélem sikerült! 😉

 

Még nem érkezett hózzászólás!

Hozzászólás most!