Az utolsó és az első :)

szerző: Nagy Eszter

A napokban úgy döntöttem, hogy nem folytatom tovább az Art journal projektetmet azon egyszerű oknál fogva, mert zavar az oldalpár megtörése. Ehelyett kitaláltam azt, hogy különböző anyagú alapokra elkészítem az oldalakat és ezeket utólag fogom lefűzni, így nem zavar majd egy esetleges kráter a lap közepén.

Az utolsó ’Art journal’ oldalpáromat nagyobbik lánykánkról készítettem. Visszafogottabb, halványabb színeket használtam, mert Tamcsi első Art Journalos próbálkozásának színhasználata nagyon szimpatikus számomra és ez inspiráló hatással volt rám, másrészt pedig a kiegészítők használata adta ezt a lehetőséget.

Elhatároztam, hogy ehhez a fotóhoz nem csak a NCSD chipbordjait használom fel, hanem magát a chipboardok karton csomagolását is. Meglátásom szerint a fa erezetű papír használata tökéletesen beleillik ebbe a kompozícióba. Néhol megszíneztem a papír széleit akrilfestékkel azért, hogy harmonikus összképet kapjak.

A témához a következő színeket használtam: fehér, barna, rózsaszín, countrykék. A fotó alá virágmintás rizspapírt ragasztottam, de ezt is néhol meg-megszíneztem. A fotó jobb felső részéhez rögzítettem egy fehérre színezett ’boldog’ feliratú mosolyírásos chipboardot, aminek alapjául szintén a NCSD csomagolókarton szolgál.

Az oldalpár bal felére került két üzenet is, az egyik bárki számára látható és elolvasható, viszont a másikat szivecskés chipoard és annak fa erezetű csomagolóanyaga rejti a kíváncsi szemek elől. A rejtett üzenet tartóvázát szintén NCSD csomagolókartonból készítettem, amit úgy rögzítettem, hogy a karton jobb és bal oldalát fél-fél centire visszahajtottam és kétoldalú ragasztóval rögzítettem a laphoz. A megfestett szív chipboardot Express glue-val (Pentart) ragasztottam a kartonhoz. Munkámhoz felhasználtam még némi gézt és a NCSD betűkészletéből kivágott nyilakat.

Boldog1 Boldog2 Boldog3 Boldog4

Az első ’Art without journal’ oldalamat pedig vidám színvilág és kompozíció jellemzi.

A téma alapját a ’Right Up Your Street – Dyan Reaveley Cling Rubber Stamp’ gumibélyegző adta. Ennek mintájára akvarellpapírra megrajzoltam a gumibélyegzőn szereplő házakat és vízfestékkel valamint akvarellceruzával színeztem. Dekupázs technikát is alkalmaztam: a hangjegyes riszpapírt így vittem fel a sárga ház falára.

Graffiti chipboard betűkészletet (amit csillámos körömlakkal díszítettem) és különböző színű címkés betűkészletet használtam fel NCSD termékei közül.

A házak ablakait washi tape szalaggal díszítettem, amit decoupage ragasztólakkal rögzítettem a papírhoz (így nem kell attól tartani, hogy a washi tape egy idő után felkunkorodik, vagy elválik a papírtól). Előszeretettel használtam a SCRAP FLECHES ETOILES gumibélyegzőket, ami mondjuk meg is látszik az alkotáson (jó, egy kicsit túlzásba estem…)

1_kep 2_kep 3_kep 4_kep 5_kep 6_kep

 

Még nem érkezett hózzászólás!

Hozzászólás most!