Chipboard kártya steampunk stílusban

szerző: Belső Olga

Azért szeretem a chipboard kártyákat, mert önálló életet élnek. Vagyis képesek rá. Olyanok, mint egy tag, komplett alkotássá lehet őket varázsolni, ugyanakkor nagyszerűen be lehet őket illeszteni egy oldalba vagy albumba is. Hát szóval szeretem ezt a sokszínűséget.

Mondtam már, hogy mennyire bírom a steampunkot? :D. Igen, egy steampunk stílusú kártyát készítettem.

kész3

Először is lekentem az egész kártyát fekete akrilfestékkel, majd hagytam megszáradni. Festeni szilikonos sütőpapíron szoktam, hogy ne kenjem össze a vágóalátétemet, és ne tapadjon le a tárgy, ha túlhalad a szélén a festék.

festés

Második lépésként itt-ott lekentem repesztő lakkal, ezt is hagytam megszáradni.

repesztés

A repesztő lakkra helyenként kentem egy kis réz színű akrilfestéket, ahogy szárad, úgy reped. Aztán a maradék kilógó repesztő lakkra kentem fekete akrilfestéket. A lakkot mindenképpen le kell festeni akrillal, különben ahol kilóg, ott fényes marad a felületünk, és azt most nem szeretnénk.

réz

Aztán ahol kedvem volt, megkenegettem kicsit bronz antikoló pasztával. A kis ujjaimat használtam hozzá. Az antikoló pasztát úgy kell használni, mint a viaszpasztát, nagyon vékony rétegben kell felvinni, ezért miután bepasztáztuk az ujjunkat, kenjük el jól.

antikoló pasztázás jó

Végül pedig megtintáztam a kártya széleit, ez esetben a fekete kártyát fehér tintával.

tintázás

Hát tulajdonképpen ennyi. Ez után már csak a díszítés jön. Tintázott, megcincált steril géz, fogaskerekek, pasztázott levelek, meg egy gyurmadísz, amire az anyja se ismerne rá, pedig csak lefestettem barna akrilfestékkel és megkenegettem antikoló pasztával.

kész1

Ezen a képen pedig az látszik, hogy a gravírozott kártyákat is nyugodtan megdolgozhatjuk ezzel a módszerrel, nem kell félni, hogy pont a lényeget fogjuk letakarni a festéssel! Sőt, a gravírozás még ebben az esetben is feature, nem pedig bug: az antikoló pasztával ugyanis csodásan kiemelhetjük a feliratot.

gravírozott

Látogass vissza holnap is, mert megmutatjuk, hogyan tudod felhasználni a steampunk kártyát!

Még nem érkezett hózzászólás!

Hozzászólás most!