Családi ünnepek

szerző: Királyfalvi Bea

Ismeritek a fejben scrappelés fogalmát? Tudjátok, amikor gondolatszinten megszületik valami, majd fejben szépen összerakjátok, mintha ott ülnétek az asztalnál, de ezt nem előtte pár nappal, héttel teszitek, hanem hónapokon keresztül agyaltok rajta, ízlelgetitek a témát, körbejárjátok stb. Nekem több ilyen projektem is van. 🙂

Kb. egy éve találtam rá a pinteresten erre az ötletre és már akkor tudtam, hogy Keresztanyának valamilyen alkalomra készítek egy ilyet. Hosszasan érlelődött bennem a gondolat. Emlékszem, már tavaly nyáron a csavarboltban mutogattam a képet egy hasonló alkotásról az eladó pasinak, hogy ilyet szeretnék, segítsen, de nem tudott, mert nem volt megfelelő méretű szemes csavarja. A barátnőm férje levágta nekem a tábla alapot, ( ezúton is hálás köszönet neki) de a legkisebb csavar is szétfeszítette az anyagot, szóval nem volt egy egyszerű történet. Végül a Hobby Kreatívban rátaláltam erre a megmunkált MDF lapra, amit fehér akrill festékkel lefestettem majd a pöttyös stencillel díszítettem. A tábla szélét bekentem aranyszínű wax-al. De mindezek előtt a szemes csavarokat már az elején becsavartam, biztos, ami biztos.

A hónapokat vastagabb sima fehér papírra kinyomtattam, félkörre vágtam és a szélét bearanyoztam.

03 08 11

A szöveget kinyomtattam és indigóval vittem fel, ami nem volt egy nagy ötlet, mert az indigó befogta a fehér táblát ott is ahol nem kellett volna, de hát ismeitek a mondást: Pont így akartam! 😉

12

A csipiket fehérre festettem és szintén bearanyoztam őket. A színekkel bajban voltam, de valamivel fel kellett dobni a nagy fehér alapot ezért a menta rózsaszín mellett döntöttem.

04 05 07

Voltak vastagabb kartonjaim ilyen színben ezért ebből készültek a kis körök, amiket körlyukasztóval vagdostam ki. Eleve az egész méretezés a kis körökhöz igazodott. A menta színek lettek a névnapok, az erős rózsaszínek a szülinapok, a halvány rózsaszínek pedig a házassági évfordulókat jelölik. Az ünnepeket tekintve 3 hónap üresen maradt volna, de oda idézeteket tettem a tejesség kedvéért.

09 02

A kis köröket rajszöggel lyukasztottam ki, és az ékszerkellékesben vásárolt karikákkal rögzítettem őket egymáshoz.

10

Ezek után elkészült a Családi ünnepes táblácska, ami akár bővíthető is, ha a család tovább gyarapodna…

01

Még nem érkezett hózzászólás!

Hozzászólás most!