Csomagoljunk!

szerző: Ranga Sophie

Nagyon szeretem, ha egy ajándéknak a csomagolása is ”ajándék”. Nálam általában jó sokáig készül… olykor tovább, mint maga a meglepetés beszerzése.

Most viszont két egyszerűbb variációval készülök… vagyis… a karácsonyi ajándékokat idén –micsoda szerencse- egy szorgos angyalka jó előre becsomagolta :)!

Azt találtam ki, hogy a fa alá kerülő csomagokra ebben az évben tageket készítek, aminek az alapja az NCSD karácsonyi papírkészlete. Egy meglévő taget használtam sablonnak, amit körberajzoltam, és különböző papírokból kivágtam őket. A tagekre vagy gesso-val, vagy 3D pasztával stencileztem, ez utóbbihoz arany és metál magenta színű fóliát használtam. Mikor megszáradtak, körbevarrtam őket. Mivel a nagyobb lányaim felismerik a nevük kezdőbetűjét, a csomagjaikra ez mindenképp rá szokott kerülni. Most egy kis pausz kört vágtam minden betű alá, aminek a szélét arany zselés tollal körberajzoltam, majd 3D ragaszóval tettem a tagekre. A tetejére szalag került, de nem ezzel rögzítettem a csomagra, hanem kétoldalú ragasztóval.

IMG_7838.1 IMG_7803.1 IMG_7864.1 IMG_7826.1 IMG_7799.1 IMG_7796.1

Az óvónéniknek (szerintem) isteni finom gyömbéres-diós narancslekvárt főztünk a gyerekekkel! Ennek csomagolása teljesen sima, egyszínű papír, amire olyan díszítést szerettem volna, amit aztán akár a fára is fel lehet lógatni ( …hogy még karácsonykor is jó szívvel gondoljanak ránk 😀 ). Sizzixxel hópihéket vágtam, amire ragasztópisztollyal rögzítettem a kétféle vastagságú szalagot, majd a nagy mikulásvirágot. A hátuljára arany cérnából akasztót tettem, végül az elejére felragasztottam a karácsonyos chipboardot.

IMG_7706.1 IMG_7866.1 IMG_7876.1

Egyik ötlet sem nagyigényű egyébként sem időben, sem anyagban, szóval, ha tetszik, hajrá!


 

1 hozzászólás

  1. Ismét gyönyörű dolgokat készítettél!!!! 

Hozzászólás most!